Wednesday, November 12, 2008

Liverpool må selge spillere?

Må Liverpool selge toppspillere for å komme seg ut av finanskrisa? Hvordan er klimaet for lokale talenter?

Ryktestrømmen rundt den finansielle situasjonen til Liverpool FCs eiere er i ferd med å gå Silly Season en høy gang. Sjeldent har jeg sett så mange historier om George Gillett, Tom Hicks og våre elskede røde som den siste tiden.

Ledende i ryktespredningen akkurat nå er avisa The Daily Telegraph, som oppsummerer dagens fotball-historier i denne artikkelen.

Først begynte de med å antyde at Gillett og Hicks sin finansielle situasjon og gjelden de har påført klubben, kan føre til at Liverpool må selge spillere som Fernando Torres og Steven Gerrard for å betale avdrag på lånet. I januar forfaller lånet texanerne tok opp i Royal Bank of Scotland og Wachovia for å finansiere kjøpet av klubben. Og eierne håper selvsagt at de skal få en seks måneders utsettelse på betalingen.

Finansekspert og styreformann i investeringsbanken Seymour Pierce Keith Harris, som har stått bak flere store eierskapsovertagelser av fotballklubber i Storbritannia, sier at Liverpool kan komme til å måtte skaffe flere penger i januar. Og den enkleste måten å gjøre det på, mener han, er å selge spillere. Mens det andre alternativet blir å selge klubben. Og Sheik Mohammed, som vi vet venter i kulissene med et bud. Akkurat nå er Harris involvert i salget av Everton.

- Det har aldri vært noe problem å finne kjøpere. Det handler ikke lenger om pris, men hvilket tidspunkt som er det beste for å kjøpe, sier Harris til The Daily Telegraph i denne artikkelen.

The Daily Mail kaster seg på historien om de amerikansk eierne og hevder også det er sannsynlig at de må selge til Sheik Mohammed med de dystre utsiktene i finansmarkedet. Og den samme visa blir også solgt av The Daily Express.

Og kanskje mest urovekkende i dagens historier er at finansekspert Harris sier han er mer bekymret for Liverpool enn mange andre klubber.

- Liverpool er klubben som bekymrer meg mest. Det er vanskelig å si om eierne får utsettelse på lånet sitt. Det er ikke sikkert, sier han.

Seriøse The Times skriver en artikkel med fokus på frykten for at Liverpool kanskje må selge spillere for å håndtere gjelden, mens Torres fortsetter å si at han har det helt fint i Liverpool og ikke vil til noen annen klubb.
Spør du meg håper jeg at bankene ikke gir noe ved dørene når det gjelder amerikanerne som har satt Liverpool FC i stor gjeld, slik at de blir tvunget til å selge klubben. Jeg tror personlig eierne aldri vil sette Liverpool i den posisjonen at blir nødt til å selge sine beste spillere. Det vil gi dem et så dårlig rykte som eiere at mange vil skygge banen når de forsøker seg på nye investeringer andre steder.

Hva tror du?

Forøvrig setter The Daily Star i dag et viktig fokus på et problem som har blitt stadig mer tydelig de siste årene. Nemlig at innkjøpspolitikken til store klubber som Liverpool gjør at hjemmeavlet talent ikke får komme til.
I tirsdagens Ligacup-oppgjør mot Tottenham vil Stephen Darby være eneste lokale gutt som er med i troppen, og Benitez vil i følge avisa heller ikke gi alle unge spillere garanti om spilletid. Det kan han selvsagt ikke. Han må ta ut det laget han har mest tro på.

Men burde det være en kvote for lokale spillere, slik Blatter har foreslått? Jeg er usikker...

Hva mener du?

Ellers melder The Daily Mail at Simao Sabrosa fortsatt har et ønske om å spille i England. Spilleren har blitt linket til Liverpool et utall ganger tidligere og skal ha vært nære å komme fra Benfica i 2005. Isteden dro han til Liverpools Champions League-motstander Atletico Madrid.

- Jeg skrev under på en fireårs kontrakt. Den har jeg to år igjen av, men jeg har fortsatt en drøm om å spille i England, sier han til portugisisk tv. Så det er bare for Benitez & co. å finne fram sparegrisen og begynne å legge av penger...

No comments:

Post a Comment