Wednesday, November 26, 2008

Liverpool - Marseille 1-0

Liverpool feiret Benitez' europacup-rekord med å sikre avansement til mellomspillet i Champions League. Se vinnermålet her!

På en dag da Rafa Benitez går forbi legendariske Bill Shankly i antallet Europacup-kamper, Fernando Torres sier han vil være på Anfield ut karrieren og Newcastle viser interesse for John Arne Riise, er Steven Gerrard tilbake i troppen etter et kort skadeavbrekk (les mer kampen hos BBC).

Laget på motsatt banehalvdel denne onsdagen er franske Marseille, som Liverpool åpnet høstens gruppespill mot borte og vant 1-2.

Gerrard var, kanskje ikke spesielt overraskende, med i startelleveren da dommer Olegário Benquerença blåste kampen i gang. Kampen starter i et relativt behagelig tempo uten de store sjansene de første minuttene.

Etter sju minutter er Liverpool oppe og truer bortelaget, men etter at en Marseille-forsvarer nesten gir bort en enorm mulighet, får hans lagkamerater renset unna ballen fra 16-meteren.

Det er hjemmelaget som har ballen mest de første ti minuttene av kampen (60/40), men ingen av lagene skaper mye. Dirk Kuyt går såvidt i offside etter 10 minutter, etter en bevegelse i laget som kunne skapt en farlig situasjon.

Etter 16 minutter får Daniel Agger til et skudd fra 17-18 meter, men alt for slapt og i midten av målet.

Fem minutter etterpå klarer Kuyt å heade mot mål ganske hardt, men keeper er der og hindrer scoring. Men straks etterpå er Gerrard der, og header ballen steinhardt i Marseilles mål!

VIDEO, 1-0 Steven Gerrard:

(Se målet her om playeren ikke virker i din nettleser)

De neste minuttene er det relativt hendelsesfattig på Anfield. Marseille virker som de har mistet litt trua på seier. Bortelaget får et frispark etter 35 minutter. Skuddet kommer hardt nede i hjørnet, men Pepe Reina er såvidt på den til hjørnespark. Corneren sender Reina ut på skogtur i feltet, men heldigvis uten noen skumle følger.

Marseille får til et skudd mot mål igjen etter 42 minutter, men langt mindre farlig denne gang. Og såvidt inne i overtiden av første omgang får Albert Fiera skutt fra ca. 16 meter, men bortekeeperen må gi til hjørnespark. Corneren blir det ikke skapt noe ut av annet enn en ny corner, som blir slått ut av feltet før dommeren blåser av for pause.

Når andre omgang sparkes igang kommer Andrea Dossena inn for Fabio Aurelio.

Allerede etter et minutt får Torres en fin pasning hardt inn fra midtbanen mot The Kop, men klarer ikke å få ballen på mål. Og et par minutter etterpå spiller Torres ball i hatt med det franske forsvaret, helt til en forsvarer får spent ballen på tribunen.

Etter 52 minutter er en Marseille-angriper gjennom Liverpool-forsvaret, men har et par centimeter for kort tånegl til å kunne lure ballen forbi Reina. Og Marseille begynner å yppe seg litt mer nå, men kommer ikke til de giftigste avslutningene.

Det blir noen hendelsesfattige minutter på Anfield, der det meste av kampen utkjempes rundt midtsirkelen. Men etter 61 minutter får Ben Arfa en stor sjanse. Han klarer imidlertid ikke utnytte den til tellende resultat.

Yossi Benayoun erstatter Riera etter 63 minutter. Tre minutter etter får Marseille et frispark rett utenfor 16-meteren, og skuddet som kommer er hardt, men Reina redder godt. Nå har Marseille fått kampen mer inn i sitt spor og skaper flere halvsjanser på kort tid. Men foreløpig rir Liverpool stormen av.

Marseille fortsetter å skape en del halvfarlige sjanser og tar etter hvert over mer av initiativet i kampen enn Benitez vil like.

Etter 81 minutter går en Marseille-spiller ned etter en svært tøff takling fra Javier Mascherano. Belønningen for den argentinske landslagskapteinen er gult kort
gitt etter en del tumulter mellom spillerne. Mannen som ble lagt ned av Javier tar straks etterpå hevn med å legge ned Mascherano.

Kuyt går av etter 84 minutter og gir plass til Lucas Leiva.

Når det legges til tre minutter kan vi konstatere at Liverpool i kveld vinner relativt fortjent. Men jeg synes laget blir litt vel defensivt i andre omgang. Jeg savner at laget jakter mer på det andre målet som virkelig kan avgjøre kampen. Å forsøke å forsvare seg inn til en 1-0-seier har vi sett alt for mange eksempler på at kan gå galt.

Men at laget vant og sikret avansement i Champions League er tross alt det viktigste.