Wednesday, November 5, 2008

Nye eiere på vei?

Nye eier-spekulasjoner. To spanske spillere linkes til Liverpool.

Det er en stund siden jeg har hatt tid til å skrive om rykteflommen rundt våre kjære røde i Liverpool. Men nå skjer det mye spennende.

Det har altså blitt hevdet, opprinnelig i den seriøse britiske avisa The Times, at Liverpool var svært nære å få nye eiere for et par uker siden. Det skal ha vært snakk om en mystisk investeringsgruppering i midt-østen, men ikke Sheik Mohammed, som fortsatt er interessert og har et bud på bordet, som ikke er stort nok for Gillett og Hicks.

De amerikanske eierne fortsetter å benekte at de har som intensjon å selge seg ut av Merseyside-klubben, men nå sier Guillem Balague at kilder nær eierne sier Gillett vil selge seg ut, men ikke før sesongen er over. Og for første gang innrømmer Gillett at han er flau over at texanerne ikke har kunnet stå ved det de lovet hva gjelder nytt stadionanlegg. At han i det hele tatt kommer med en slik innrømmelse kan være første skikkelige tegn på at han er på vei ut.

Samtidig står ShareLiverpoolFC i kulissene og har satt igang en åtte måneders nedtelling for når de vil forsøke å ta over klubben.

Forøvrig forteller Liverpool Daily Post at den spanske avisa AS melder om interesse for Valencias forsvarer Raul Albiol (Raúl Albiol Tortajada). I følge avisa følges 23-åringen av både Liverpool og Arsenal. Men Valencia ønsker å forlenge kontrakten til spilleren, som fortsatt har tre år igjen av den eksisterende avtalen.

Albiol spilte under Benitez da han var trener i Valencia og var den gang i ferd med å bryte gjennom på den spanske klubbens B-lag.

Og for noen dager siden ble det også meldt at Liverpool skal følge utviklingen til Barcelonas store midtbanestjerne Xavi (Xavier Hernández Creus). Spilleren skal i følge The Daily Mail være misfornøyd med de økonomiske betingelsene han får i den spanske hovedstadsklubben, der han tjener mindre enn mange av de andre stjernene.

Siden han er katalaner er det enkelte som mener han aldri vil dra til en annen klubb i et annet land, men mange mener dette er en farlig holdning når det gjelder en av verdens beste midtbanespillere.

Både Arsene Wenger og Rafa Benitez vil trolig sikle over tanken på å parre Xavi med landslagskolleger på sine midtbaner. Men Xavi, som ennå har to år igjen av kontrakten i Spania vil uansett bli en svært dyr mann og sentral midtbane er neppe det stedet Liverpool trenger forsterkninger mest akkurat nå.

No comments:

Post a Comment