Monday, January 26, 2009

DIC tilbake i manesjen?

Sirkuset rundt eierskapet bare fortsetter. Sjeik Mohammed igjen interessert? Agger frustrert. Keane linkes bort.

Jeg har fått noen timers mulighet til å oppdatere bloggen, og gjør selvsagt det. Jeg er for tiden midt i husflytting og har ikke fått installert nett i den nye boligen ennå. Men fra helga av skal jeg være oppe på skinner igjen.

Men til saken: Det skjer mye med Liverpool for tiden - i hvert fall i kulissene, kan det se ut til.

De siste dagene har det blitt rapportert at Liverpools eiere skulle være i samtaler med den kuwaitiske forretningsmannen Nasser Al-Kharafi, som tidligere skal ha vært i samtaler om overtakelse av Newcastle, om en overtakelse av Liverpool FC. Al-Kharafi-familien ligger på en 48. plass på Forbes' liste over verdens rikeste. Historien om kjøp av Liverpool skal senere ha blitt avvist, mens artikler i de britiske tabloidene sier han trakk seg fordi prisen var for høy (£600m) og forhandlingene ble lekket til pressen.

Nå meldes det isteden at Sjeik Mohammed og Dubai International Capital (DIC) igjen er interessert i å legge inn et bud på klubben. Etter at Mohammed bin Rashid al-Maktoum fikk snusen i at Al-Kharafi-familien var i forhandlinger og Hicks og Gillett overhodet vurderte et salg, skal han igjen også ha blitt interessert, skriver Liverpool Daily Post.

Og i følge seriøse The Times har Liverpools nåværende eiere dårlig tid. De ønsker å få solgt klubben fort, selv om Tom Hicks i følge Liverpool Echo, som sitert på Liverpoo.no, ikke har noen planer om å selge klubben. Og den vanligvis pålitelige avisa skriver at det er flere interessenter som er ute etter å kjøpe klubben. Avisa skriver om "En amerikans gruppe" og spekulerer i at noen lekket historien om forhandlingene med Al-Maktoum-familien - kanskje til egen nytte.

Forøvrig fortsetter framtiden til Daniel Agger å være i det blå. I dag skriver danske Ekstrabladet at midtstopperens kontraktsforhandlinger er kommet i skvis, midt i en maktkamp mellom Rick Parry og Rafael Benitez. Forholdet mellom manageren og den daglige lederen skal være kjølig og Parry skal være nærmest handlingslammet, klemt mellom Benitez og de amerikanske eierne.

Benitez har som kjent et ønske om å få full kontroll over transferpolitikken i klubben, i frustrasjon over at Parry ikke handler når han bør gjøre det. Og i følge nettstedet The Post, som tydeligvis også har tilgang til papirutgaven av Ekstrabladet, sier Agger at han er misfornøyd med situasjon.

- Det er en irriterende situasjon når man ikke får vite hva som skal skje, særlig når det har gått tre måneder siden jeg fikk beskjed om at klubben raskt skulle bestemme seg, sier Agger. Og som tidligere rapporter lurer Milan i bakgrunnen.

I tillegg fortsetter historiene å komme som linker Robbie Keane bort fra Liverpool. Han har hatt et vanskelig første halvår på Merseyside, med få scoringer. Og ble utelatt fra kampen mot Everton forleden, da Benitez isteden valgte å ha David Ngog på benken.

I dag blir han satt i forbindelse med Newcastle. Metro.co.uk, skriver at Tyneside-klubben muligens ønsker ham som erstatter for Michael Owen, som muligens forsvinner til Manchester City kommende sommer.

Nettstedet spekulerer også i at Liverpool vil forsøke å få til en bytteavtale med Aston Villa for å få Gareth Barry til klubben. Og i tillegg kommer også spekulasjonene om en tur tilbake til London og Tottenham opp igjen.

Og dette skriver Liverpool Daily Post om også.

- Jeg kan ikke sitte her og si at jeg ikke ville like å ha Robbie Keane i min fotallklubb. Da ville jeg vært en løgner. Men han er i Liverpool, så det er dessverre ikke et valg jeg har. Som spiller og menneske har jeg veldig mye til overs for Keane, jeg synes han er fantastisk, sier Harry Redknapp til avisa.

No comments:

Post a Comment