Saturday, January 10, 2009

Stoke City - Liverpool 0-0

Liverpool klarte ikke hevne det uavgjorte oppgjøret mot Stoke fra i høst. Se høydepunkter her.

Liverpool fortsetter på andre halvdel av Premier League-sesongen med møte på Britannia Stadium. De røde møter Stoke City som spilte uavgjort 0-0 i sin kamp på Anfield i første halvdel av sesongen.

Rafa Benitez valgte å starte med Fernando Torres på benken, mens Martin Skrtel og Fabio Aurelio var tilbake i startoppstillingen. Stoke fikk tidligere Liverpool-spiller Salif Diao skadet under oppvarming. Flere kampfakta kan du lese hos BBC!

Kampen startet i et relativt bedagelig tempo. Og etter to minutter får Stoke et frispark på omkring 20 meter, men skuddet går ufarlig over mål.

Liverpool tar tidlig komandoen og etter sju minutter legger Albert Riera fint inn fra sin venstreside. Dirk Kuyt er såvidt på ballen, men ikke nok til å styre den innenfor stengene.

Stoke får den første store sjansen i kampen etter 11 minutter, til tross for at tre mann står offside! Et skudd smeller i tverliggeren, etter å ha gått via Pepe Reina og en Stoke-spiller får ballen over dødlinja med magen.

Stoke har tatt over litt mer av initiativet når vi passerer kvarteret spilt. Etter 20 minutter kommer Stoke på en overgang, men Reina er fint ute.

Et minutt etterpå samarbeider Kuyt og Yossi Benayoun godt i 16-meteren til Stoke, men avslutningen til Kuyt går via Stokes målmann til corner.

Det blir en litt sjansefattig periode på Britannia, og min datter, Eline (8) kommer med merkelige spørsmål om STØRRELSEN på ballen!

Stoke har fått et lite overtak og har ballen i mål etter 30 minutter, men blir blåst av for offside.

Liverpool virker bleike i forhold til hva de har prestert de siste kampene. Er laget i ferd med å bygge opp et Stoke-kompleks? Det er hjemmelaget som har initiativet når vi nærmer oss pause og ligalederen har dessverre bare vært en skygge av seg sjøl gjennom første omgang. Og når dommeren blåser av etter ett minutt med overtid kan vi konstatere at Rafa Benitez har mye han trenger å si til sine disipler før kampen fortsetter!

Andre omgang sparkes i gang uten noen endringer på laget. Etter snaut to minutter får Gerrard frispark på 20 meter. Skuddet gir et hjørnespark som tas kort av Aurelio og da blir det aldri farlig!

Liverpool har startet andre omgang langt bedre enn første omgang sluttet.

Et utspark fra Reina etter 49 minutter går rett i beina på en Stoke-spiller, men Etherington skyter bare i nettveggen på målet.

Diego Maradona observeres på tribunen. Trolig er han på Britannia for å observere Javier Mascherano som argentinsk landslagssjef.

Det går en lang periode uten noen store sjanser og etter 60 minutter kommer Fernando Torres inn mens Albert Riera går av.

Cresswell handser etter 63 minutter og lager frispark på litt over 20 minutter. Gerrard slår ballen for tidlig, rett i muren og får gult kort!

Ti hanslingsfattige minutter etterpå får Stoke en stor sjanse. Et godt innlegg gir muligheten til å heade mot mål, men heldigvis såvidt over buret til Reina.

Benayoun går ut og slipper til Ryan Babel etter 75 minutter.

Når det er ti minutter igjen av kampen er det klart, til tross for en bedre andre omgang enn den første, at det kan gå mot nok et uavgjort oppgjør mot laget fra Stoke. Liverpool sliter med rytmen og å løse den defensive koden til hjemmelaget.

Et frispark fra Gerrard etter 83 minutter ser skummelt ut, men går såvidt over målet til Stoke-målvakt Sørensen.

Gerrard får en kjempesjanse etter litt over 90-minutter når han kommer som en rakett og stjeler ballen fra en mostander og skyter i stanga!

Dommeren blåser av etter 93 minutter og Stoke har nok en gang klart å hindre Liverpool å score.