Thursday, January 29, 2009

Ungt talent linkes

Wenger-favoritt aktuell for Liverpool? Xabi Alonso ønsket i Real Madrid. Hva skjer med Benitez og laget?
Da har jeg endelig fått installert internett i mitt nye hjem og kan fortsette mitt korstog i ryktenes og spekulasjonenes tjeneste. Murphy is Back!
Og la oss like godt starte med et rykende fersk spiller-rykte. For i følge Sport.co.uk skal Rafa Benitez ha lagt sin elsk på "den neste Thierry Henry". Bordeauxs Henri Saivet er den yngste spilleren som noen gang har debutert for laget.

Arsene Wenger skal ha fulgt spillerens utvikling med interesse et par år allerede - noe som bør tale for kvalitet. Og han har vært på prøvespill i Londonklubben. Men nå skal Benitez også ha begynt å vise interesse for spilleren, som startet sin profesjonelle karriere hos St Etienne.

I følge Sky Sports Scout har Saivet et enormt potensiale, stor fart og får 57 av 80 mulige poeng i deres test. Spennende spiller, med andre ord. Men hvor han havner? Time will show...

De spanske topp-klubbene bytter presidenter, eller styreformenn, stadig vekk. Nå er det sjefsvervet i Real Madrid som står for valg, og Florentino Perez er en av kandidatene. Det er vanlig at kandidatene gjerne "reklamerer" med hvilke spillere de ønsker å hente til klubben, dersom de blir valgt. Og i følge EatSleepSport.co.uk har Perez satt Xabi Alonso øverst på sin liste.

Alonso, som nesten forsvant til Juventus i sommer, har vært god for Liverpool i høst. Men det kunne lenge virke som Benitez kunne tenkte seg å bytte ham ut med Gareth Barry. Dersom en liknende mulighet dukker opp igjen er det en viss fare for at vår midtbaneelegant forsvinner tilbake til hjemlandet kommende sommer.

Og til slutt i dag; en kommentar om onsdagens miserable affære mot Wigan. Liverpool klarte altså NOK EN GANG å spille uavgjort, etter å ha tatt ledelsen. Deretter tar Rafa Benitez noen merkelige grep fra benken. Han tar av Fernando Torres omtrent halvveis i andre omgang og erstatter ham med Albert Riera. Og i det 84. minutt går Steven Gerrard av banen - lagets kreative motor, og blir erstattet av Robbie Keane. Og det var minuttet etter at Mido hadde satt ballen i mål til 1-1 fra straffemerket.

Men hvorfor i himmelens navn gjør Rafa det? Han må slutte å tro at man kan forsvare seg til en 1-0-seier. Fotball handler minst like mye om å score mål, som å forsvare en ledelse. I hvert fall når man bare ligger ett mål over. Hadde man ledet med to eller tre mål, hadde jeg forstått disse byttene. Men å ta av Gerrard i en slik situasjon, en spiller som ikke var skadet, blir bare merkelig. Da tømmer man midtbanen for den kreative kraften som skal til for å øke ledelsen og minske faren for poengdeling.

Benitez er selvsagt forstsatt sikker på at Liverpool kan vinne ligaen, hva annet kan han si? Men med den defensive måten å spille fotball på som har blitt vist i de siste kampene, tror ikke jeg lenger på ligagull.

Og med alt som har skjedd rundt Rafa Benitez den siste tiden er det kanskje ikke så rart at han blir tippet som et potensielt sparkeoffer. Bettingselskapet William Hill har nå satt 4/1 i odds på at Rafa er borte fra anfield før siste spark på ballen i inneværende sesong. Og 6/4 i odds på at han forsvinner før begynnelsen av neste sesong.

Hill setter også en 12/1-odds på at Benitez sjøl trekker seg innen utgangen av sesongen. Og du kan også sette penger på hvem som eventuelt først forsvinner av Benitez og Rick Parry.

Rafa Benitez har gjort utrolig mye bra for Liverpool i sin regjeringstid. Og jeg sier ikke at Liverpool bør sparke ham. Men med all uroen som stadig vekk er i klubben skulle det ikke forundre meg om han forsvinner av seg sjøl.

Hva tror du?

No comments:

Post a Comment