Wednesday, October 22, 2008

Atletico Madrid - Liverpool 1-1

Onsdagens kamp i Champions League var nærmest å regne som gruppefinale. Men Liverpool klarte ikke å vinne mot Torres' gamle arbeidsgiver. Se målene her!

Fernando Torres sjøl var dessverre skadet og hadde valgt å bli igjen for å trene på Melwood da Liverpool møtte gamle kjente som Luis Garcia, Florent Sinama-Pongolle og den tidligere Liverpool-linkede Simao Sabrosa. Benitez hadde valgt å spare Dirk Kuyt og sette ham på benken fra start, trolig med tanke på søndagens kamp mot gullrival Chelsea.

Kampen startet i et relativt forsiktig tempo. Men etter bare 13 minutter er Robbie Keane på plass, kommer alene med keeper, og setter sitt andre mål i Mesterligaen! (SE MÅLET HER!) Liverpool i føringen på bortebane i Champions League!

Etter dette fortsatte Liverpool å presse godt og ha ballen mye. Og laget kom til flere gode sjanser, blant annet ved et innlegg fra Steven Gerrard etter 23 minutter i retning mot Keane, som fort kunne endt med scoring.

I det hele tatt styrer våre, for dagen grønne, helter mye av spillet i første omgang med sikker fot. Hjemmelaget kom til få sjanser mot et defensivt svært godt organisert Liverpool.

Etter 37 minutter blir Albert Riera hektet inne i 16-meteren og burde hatt straffe. Men dommeren tror han filmer og gir gult kort. Riera er forøvrig i ferd med å gjøre nok en god kamp på høyrekanten.

Etter 40 minutter kommer Atletico og Forlan til en sjelden sjanse med et skudd, men utenfor målet til Pepe Reina. Og et par minutter etterpå er hjemmelaget igjen på tur, med et brassespark som Reina holder trygt. Simao blir hektet stygt av Alvaro Arbeloa etter 43 minutter og gir frispark, men det utføres for svakt.

Første omgang avsluttes med større press fra hjemmelaget, men Liverpool rir av stormen.

Liverpool fortsatte andre omgang der de slapp i store deler av første og kom allerede etter 48 minutter til en stor sjanse, men Yossi Benayoun går i offside.

Etter 53 minutter er Forlan gjennom, men blåses feilaktig av for offside. Straks etter blir Keane tatt av til fordel for Kuyt.
Tre minutter etterpå er ballen i mål for Madrid-laget, som igjen blåses feilaktig av for offside, og rett etterpå kommer de på nok en stor sjanse. Nå er Liverpool under press.

Atletico har satt på et ekstra gir og spiller mer direkte på mål. Etter 60 minutter blir kaptein Gerrard tatt av og Ryan Babel satt på. Gerrard hadde en kjenning med en liten skade før kampen og blir trolig tatt av for å forebygge en eventuell forverring. Babel legges nå opp som spiss, mens Kuyt legges ut på kant.

Kampen går så inn i en mer hendelsesfattig periode, men etter 7o minutter er Atletico nære på et frispark. Fire minutter etter det blir Xabi Alonso byttet ut og erstattes av Lucas Leiva.

Det skjer lite de neste minuttene, men etter 82 minutter scorer Simao når Jamie Carragher er på skogtur (se målet her). Dette gir hjemmelaget nye krefter til en sluttspurt. Men etter 88 minutter kommer Babel til en stor sjanse på hodet, etter flott innlegg fra Kuyt på kanten, men ballen går såvidt utenfor.
Når de tre tilleggsminuttene er over i Madrid kan vi konstatere at 1-1 er et helt greit borteresultat på en dag da Benitez forsøkte å gamble med å spare noen nøkkelspillere til Chelsea-kampen.

---------------------------------------------------------------------------------
Les kampreferat hos Liverpool.no, VG.no/live og BBC!

Laget som startet: Reina, Arbeloa, Carragher, Agger, Dossena, Mascherano, Alonso, Benayoun, Gerrard, Riera, Keane

Benken: Cavalieri, Aurelio, Pennant, Kuyt, Babel, Leiva Lucas, Darby