Monday, May 4, 2009

Adjø Sami!

Den finske midstopper-kjempen har valgt å gå videre. Takk for innsatsen!

Så kom altså beskjeden som er sørgelig, men forståelig: Sami Hyypia forlater i sommer Anfield, til fordel for Bayer Leverkusen. I følge Liverpool Echo har han signert en såkalt pre-kontrakt som binder ham til den tyske klubben i to sesonger.

Og det er egentlig ikke så rart at han velger å gjøre dette nå. 35-åringen har de siste årene blitt utkonkurrert fra første-elleveren av yngre krefter, som Daniel Agger og Martin Skrtel.

Hyypia var kanskje den beste signeringen Gerard Houllier gjorde i sin regjeringstid på Anfield, i hvert fall av defensive spillere. Han var en sterk mann som kom inn, da franskmannen skulle forsøke å rydde opp i det defensive kaoset etter Roy Evans. Noen som husker Phil Babb eller Neil "Razor" Ruddock.

Sammen med Jamie Carragher har Hyypia vært med på å spille i et av europas aller beste forsvar de ti årene han har vært i klubben.

Sami Hyypia har min største respekt og vil bli dypt savnet i Liverpool. Jeg vil ønske ham lykke til videre i sin fotballkarriere og ønske ham hjertelig velkommen tilbake, dersom det skulle være aktuelt i en annen rolle.

VIDEO: En hyllest til den finske kjempen, laget i 2004/2005-sesongen, mens han ennå var et førstevalg.

No comments:

Post a Comment