Sunday, May 3, 2009

Liverpool - Newcastle 3-0

Liverpool vant enkelt mot et svakt Newcastle. Se målene her!

Med fire kamper igjen av sesongen tok Liverpool imot Newcastle på Anfield søndag. Til denne kampen var det ventet at Steven Gerrard var tilbake i startoppstillingen etter sin skade, mens ryktene gikk om at Fernando Torres hadde slått opp en gammel skade før kampen, og måtte stå over. Les flere kampfakta på BBC!

Også denne kampen var selvsagt livsviktig for å opprettholde krigen om ligagullet, som selvsagt er avhengig av at Manchester United taper kamper, mens Liverpool fortsetter å vinne. Samtidig kjemper Shearer og Newcastle mot nedrykk.

VIDEO: Benitez' pressekonferanse før kampen.


Gerrard viser lovende takter allerede etter 50 sekunder og spiller seg forbi Newcastles høyreback og inn i 16-meteren, men mot en liggende medspiller.

Det skjer lite foran de to målene de første minuttene, og Liverpool har ikke den store dominansen med ballen som de har for vane på hjemmebane.

Etter 12 minutter blir Gerrard tatt bakfra av Coloccini. Det blir frispark fra ca. 25 meter. Skuddet settes hardt mot nedre hjørne, men Harper stopper ballen.

Gerrard klinker til igjen etter 15 minutter, fra omkring 17 meter. Hardt og godt mot motsatt stolpe. Igjen er Harper der, men må gi til corner.

Liverpool har nå overtatt initiativet og Dirk Kuyt kommer på en kjempeheading etter 17 minutter, men såvidt til side for mål. Minuttet etter fyrer Gerrard av igjen, men denne gangen langt over mål.

Etter 21 minutter får presset uttelling. En pasning til Kuyt går videre til Yossi Benayoun som scorer! En litt merkelig situasjon der det kunne sett ut som Yossi var offside, men assistentdommeren lar det hele passere. Dette var det 67. målet for sesongen, like mange som hele siste sesong.

VIDEO: Se Benayouns mål!

(Se målet her om playeren ikke virker i din nettleser)

Benayoun er frampå nok en gang etter 25 minutter; han tar en pasning ned, vender flott og skyter. Men han dømmes offside.

Kuyt stuper ballen i mål etter en corner fra Gerrard etter 27 minutter!


VIDEO:
Se Kuyts mål.

(Se målet her om playeren ikke virker i din nettleser)

Etter 32 minutter skaper samspillet mellom Kuyt og Benayoun nok en stor sjanse, men denne gang er sistnevnte litt for seint ute til å kunne sette ballen i kassa.

Liverpool spiller nå med stor selvtillit og mange trekk i laget. Det ser farlig ut hver gang de nærmer seg motstanderens 16-meter!

Xabi Alonso skyter vakkert fra ca. 20 meter etter 38 minutter, men dessverre i tverliggeren.

Etter ett minutt tillegg i tiden avsluttes første omgang, der Liverpool har sett nærmest uovervinnelige ut, med et par små unntak. Etter at Newcastle fikk låne ballen en del i starten tok Liverpool over fullstendig. Flott fotball!

Andre omgang sparkes igang uten endringer på hjemmelaget. Newcastle viser vilje til å forsøke å komme inn i kampen igjen, men etter 49 minutter kommer Gerrard på nok et skudd, denne gang fra venstre side, mot The Kop. Rett utenfor mål.

Det går noen minutter uten de store hendelsene, før Gerrard skyter lekkert etter 58 minutter, men rett til side for Harpers høyre hjørne.

Ryan Babel kommer på etter 62 minutter og erstatter Albert Riera, som igjen har hatt en ganske god kamp.

Et godt innlegg fra Benayoun etter 65 minutter treffer panna til Kuyt, men headingen går rett på Harper.

Liverpool fortsetter å presse bortelaget og skaper mange halvsjanser. Så plasserer Alonso ballen i tverliggeren nok en gang etter 72 minutter.

Barton får rødt kort etter 76 minutter, etter stygg takling bakfra på Alonso! Tre minutter etterpå må Alonso forlate banen og blir erstattet av Lucas Leiva. Alonso blir båret av banen.

Til tross for en elendig kamp av the Magpies hylles en smilende Shearer av de tilreisende fra nordøst.

Det gjenstår bare fire minutter av kampen når Lucas stormer inn i 16-meteren på et frispark og header ballen hardt til side for Harper!

VIDEO: Se målet til Lucas!

(Se målet her om playeren ikke virker i din nettleser)

Javier Mascharano sliter med en skade etter en hard takling. Han går av og blir erstattet av David Ngog.

Det legges til to minutter på Anfield, men bortelaget ser rimelig resignerte ut. Og det siste som skjer i kampen er at Gerrard treffer tverliggeren. En god seier på en dag da Liverpool møtte et lag som ser ut til å være på vei mot The Championship.

---------------------------------------------------------------------------------
Les kampreferatLiverpool.no, VGlive.no og BBC.

Laget som startet: Reina, Arbeloa, Carragher, Agger, Aurelio, Mascherano, Alonso, Benayoun, Gerrard, Riera, Kuyt.

Benken: Cavalieri, Dossena, Skrtel, Lucas, Babel, El Zhar, Ngog.

No comments:

Post a Comment