Sunday, October 26, 2008

Chelsea - Liverpool 0-1

Kun målforskjellen skilte lagene før kampen, men etterpå troner Liverpool alene på toppen!

Med Torres fortsatt skadet fikk Robbie Keane starte alene på topp på Stamford Bridge.

Den første farligheten kom etter fire minutter da Xabi Alonso mister ballen og snubler. Deco kommer til skudd, men

Men Alonso gjør det hele godt igjen etter ni minutter når han scorer fra litt avstand etter en pasning fra Keane (se målet her!). Et mål som går innom en Chelseaspiller i 16-meteren og setter Cech ut av spill.

De neste minuttene blir relativt hendelsesfattige. Etter omkring 20 minutter pådrar Albert Riera seg et gult kort, etter å ha tatt ned Bosingwa litt for hardt. Tre minutter etter kommer Steven Gerrard med et meget godt skudd fra ca. 20 meter (se skuddforsøket her), som blir slått til corner av keeper. Corneren gir ikke til noe tellende resultat, men spillet i etterkant viser likvel at Liverpool nå er svært godt med i kampen.

Noen minutter etterpå kommer Riera nesten til innlegg fra venstrekanten sin og viser hvilken teknisk briljant spiller han er.

Chelsea kommer til corner etter 33 minutter, men uten å lage noen farligheter foran mål. Nå er det de blå som styrer mer av spillet, men Liverpool forsvarer seg godt. Og etter 36 minutter får Deco for en gangs skyld rom på midtbanen, men skyter ufarlig til side for mål.

Etter 37 minutter takler Gerrard hardt og skulle fått en stor overgangsmulighet. Isteden får han et ufortjent gult kort.

De siste minuttene av første omgang er det Chelsea som har ballen mest og presser på for å få en utlikning. Men halvveis i kampen leder Liverpool 0-1 på "brua".

Andre omgang starter med et Liverpool som går rett i angrep, men uten uttelling. ETter 53 minutter blir Alvaro Albero tatt på 17 meter av Malouda, men frisparket går over.

Straks etter er Malouda alene med Reina, som er på skogtur, men heldigvis var han da allerede i offside. Ellers ville det blitt straffe!

Etter 59 minutter går Keane av banen og blir erstattet av Ryan Babel. Straks etter blir Riera tatt på 25 meter, og frisparket blir tatt av Alonso, rett i stolpen! (Se frisparket her!) Når andre omgang er halvspilt er det Liverpool som dominerer, til tross for at de leder. Et meget godt tegn! Men det hadde hjulpet veldig på nervene om vi hadde fått se 0-2.

Chelsea kommer til en stor sjanse, antagelig omgangens største, etter 72 minutter, men Cole bommer på målet fra fem meter. Og nå har hjemmelaget fått mer av spillet, men Liverpool holder buret rent. Pepe Reina blåser seg noe opp etter at Terry har vært oppe i ansiktet hans med albuen på et av angrepene.

Rett etterpå kommer Babel på et flott skudd fra utenfor 16-meteren, men rett til side for mål.

Chelsea forsøker naturlig nok å presse på for å få et mål, men når det gjenstår få minutter skal det mye til at ikke Liverpool klarer stoppe London-lagets lange rekke av kamper uten tap.

Et minutt før full tid tar Benitez av Riera og setter på Sami Hyypia for å sikre seieren. Og når de tre tilleggsminuttene ebber ut er det utrolig deili å konstatere at vi endelig slår Chelsea på The Bridge igjen! Det er første gang siden februar 2004 at Chelsea taper hjemme!

Dermed troner Liverpool alene på toppen av tabellen for første gang på svært lenge. Nå har laget større mulighet enn på veldig lenge til å vinne Premier League. Og det jeg tror dette blant annet skyldes at Benitez har tonet ned noe mer sin rotalsjonspolitikk.

---------------------------------------------------------------------------------
Les kampreferat hos Liverpool.no, VG.no/live og BBC!

Laget som startet: Reina, Arbeloa, Carragher, Agger, Aurelio, Alonso, Mascherano, Kuyt, Gerrard, Riera, Keane.

Benken: Cavalieri, Dossena, Hyypia, Benayoun, Pennant, Babel, Leiva Lucas.