Saturday, December 20, 2008

Arsenal - Liverpool 1-1

Liverpool klarte bare uavgjort da de reiste til Emirates Stadium og møtte Arsenal.

Søndag 21. desember ble en historisk dag for meg som blogger. Jeg var gjest i studio hos Canal+ under sendingen av kampen, men blogget direkte fra studio under kampen, slik jeg pleier å gjøre.

Et av de største spenningsmomentene foran kampen på Emirates søndag var om Robbie Keane ville figurere i startoppstillingen. Flere øyenbryn ble løftet da han ikke ble byttet ut under siste kamp mot Hull, og nok en "ekspert" sier nå han tror Keane forsvinner fra Anfield i januar.

Arsenal ville etter manges mening være så godt som ute av tittelkampen med tap mot ligalederen denne søndagen. Gunners har tapt fem kamper så langt denne sesongen og ingen lag har vunnet Premier League med mer enn fem tap. Liverpool hadde muligheten til å lede ligaen med fire poeng over Chelsea, før de blå skulle i aksjon mandag. Les flere kampfakta hos BBC!

Robbie Keane var i startoppstillingen da den kom fra England, mens Javier Mascherano var ute av både lag og benk med sykdom og Andrea Dossena er også borte fra laget på grunn av skade og gir plass til Emiliano Insua.

Liverpool spilte i sine grå bortedrakter men for første gang med røde shortser. Og det var ikke all verdens av tempo å se de første minuttene. Det ble heller ingen store sjanser de førset minuttene av oppgjøret på Emirates, men etter sju minutter kommer Arsenal til den første store sjansen, men ballen er over dødlinja før den kommer inn foran mål.

To minutter etterpå står Keane med ryggen mot mål og mottar ballen før han serverer den til Steven Gerrard som skyter for dårlig, men stor sjanse! Etter 14 minutter får Arsenal til en et godt innlegg som heades mot mål, men Pepe Reina er godt med og redder.

Keane går vel hardt til i en duell, selv om han er på ballen, og får gult kort etter 19 minutter.

Van Persie scorer etter 23 minutter etter å ha fått ta i mot ballen på 16 meter, snur seg raskt og skyter hardt i mål. Arsenal har nå fått kampen inn i sitt spor og får lov til å trille ball uten å bli forstyrra.

VIDEO, Se målet her:

(Se målet her om playeren ikke fungerer i din nettleser)

Gerrard blir hekta på omkring 25 meter og får frispark. Han skyter godt, men avstanden er for stor til å sette ut Arsenals keeper.

Neste store sjanse er rød, etter 38 minutter. Det ender med at Keane skyter fra 17-18 meter, men håpløst langt over!

Det så lenge ut til å bli en svært dårlig omgang, men etter 41 minutter kommer Keane løs bak Gunners-forsvaret og smeller ballen i nota!

VIDEO, Se Keane-målet her:

To minutter etterpå er Dirk Kuyt forbi forsvaret til Gunners og legger flott inn til Gerrard, men foten til kapteinen er for seint ute og slår ballen til side for mål.

VIDEO, høytepunkter 1. omgang:

(Se høydepunktene her om playeren ikke fungerer i din nettleser)

Allerede etter ett minutt av andre omgang får Liverpool frispark på hjørnet av 16-meteren. Gerrard gjør seg klar og legger inn, men Arsenal-forsvaret får slått unna. Etter mye om og men får Insua lagt inn til Lucas Leiva som skyter godt, men til slutt får hjemmelaget rydda unna. God start på andre omgang!

Det blir noen minutter uten de store mulighetene, fram til Keane kommer på en stor sjanse etter 52 inutter på halv volley foran hjemmelagets mål. Men han blir forstyrret så mye at det ikke blir mål.

Adebayour får rødt kort etter å ha vært litt vel fysisk med Arvalo Arbeloa etter 62 minutter. Det var spissens andre gule kort.

Ryan Babel kommer inn etter 70 minutter, mens Riera går ut.

Temperaturen på kampen har steget betraktelig de siste minuttene og dommer Howard Webb er flittig bruker av kortstokken. Men når Gerrard blir tatt på Arsenals 16-meter etter 74 minutter er det ingen lyd å høre fra fløyta.

Robbie Keane går av og gir plass til Nabil El Zhar etter 80 minutter

El Zhar får til et godt innlegg og Kuyt er nære å forlenge den inn i mål etter 84 minutter, men ikke godt nok. Et par minutter etter det brenner Daniel Agger til fra langt hold og stryker krysset på utsiden.

Tre minutter før full tid kommer David N'Gog inn for Lucas.

El Zhar header såvidt til side for mål når det er et halvt minutt igjen og det legges til tre minutter.

Til tross for at Arsenal fikk en mann utvist og sin kanskje beste skadet klarer Liverpool ikke å avgjøre kampen. Dermed må vi nok en gang satse på at Chelsea ikke klarer å vinne sin kamp!

---------------------------------------------------------------------------------
Les kampreferat også hos Liverpool.no, VG.no/live og BBC!

Laget som startet: Reina, Arbeloa, Carragher, Agger, Insua, Kuyt, Alonso, Gerrard, Lucas, Riera, Keane.

Benken: Cavalieri, Plessis, Babel, El Zhar, Hyypiä, N'Gog, Benayoun.