Saturday, December 6, 2008

Blackburn - Liverpool 1-3

Liverpool ledet ligaen før oppgjøret på Ewood Park. Og til tross for at det lenge så vanskelig ut stod laget med ett poengs ledelse også etter kampen. Se målene her!

Laget hadde fått inn Emiliano Insua som erstatter for Andrea Dossena på venstre back, muligens på grunn av en skade på Dossena under oppvarming, og Robbie Keane var også plassert på benken, mens Ryan Babel for en gangs skyld får starte kampen på kanten (les flere kampfakta hos BBC).

Kampen starter uten den store dramatikken de første minuttene. Men Blackburn og Gamst Pedersen får det første skikkelige innlegget etter fem minutter, dog uten å få til noe skudd eller heading mot mål.

Halvannet minutt etterpå får bortelaget til et godt innlegg, men ballen blir lagt til hjørnespark. Corneren blir tatt av Steven Gerrard, men sjansen renner ut i ingeting.

De neste minuttene skjer det meste på midtbanen, ingen av lagene klarer å skape noen større muligheter, og Liverpool sliter med å etablere noe godt offensivt spill. Men etter 18 minutter kommer Yossi Benayoun gjennom på en stikker og kommer nesten alene med keeperen, men blir forstyrret så mye at skuddet går til siden.

Igjen går det flere minutter uten spesielle hendelser i en relativt kjedelig første omgang. Etter 28 minutter får Gamsten til et utrolig godt skudd fra langt hold (se skuddet her), etter at Gerrard har gitt ballen bort alt for enkelt på midtbanen. Ballen går heldigvis i tverliggeren etter at Pepe Reina har vært borti den med hånda.

Etter 41 minutter får Gerrard til et relativt dårlig skudd fra omkring 18 meter, i en svært hendelsesfattig periode av kampen. I det hele tatt, når klokka drar seg mot pause, må jeg konstatere at dette er en av de kjedeligste og minst hendelsesrike førstomgangene jeg har sett av en fotballkamp på veldig, veldig lenge!

Andre omgang starter med en Blackburn-sjanse, men uten at det gir noe mål. Og hjemmelaget får til et skummelt innlegg igjen et minutt etterpå, men Sami Hyypia er der og header unna.

Etter 55 minutter får Babel til et godt innlegg inn i 16-meteren fra sin venstrekant, men der er det ingen med rett farge på drakte til å følge opp. Og straks etterpå får Xabi Alonso til et godt skudd, men uten tellende resultat da Blackburnkeeper Robinson redder.

Babel blir stygt tatt av Warnock etter 59 minutter og den tidligere Liverpool-spilleren blir belønnet med gult kort. Men Babel ser ut til å komme seg fort etter skaden. Gerrards frispark er skikkelig dårlig.

Når det er en snau halvtime igjen fyrer Gerrard fra 17 meter, men Robinson redder og gir retur som Benayoun ikke klarer å pirke i mål. Straks etter går babel av og gir plass til Nabil El Zhar, mens Kean fortsetter å varme opp på sidelinja.

Og endelig - etter 68 minutter gjør Alonso mål! Et innlegg fra Gerrard går via Kuyt og ut til Alonso som skyter fra 16 meter, til høyre for Robinson!

VIDEO, Xabi Alonsos 0-1-mål:

(Se målet her om playeren ikke virker i din nettleser)


Det blir en rolig periode igjen uten de store sjansene, før Benayoun etter 79 minutter dribler seg forbi Warnock og skyter ballen i mål fra ganske spiss vinkel.

VIDEO, Yossi Benayouns 0-2-mål:

(Se målet her om playeren ikke virker i din nettleser)

Etter 82 minutter går Javier Mascherano av og Lucas Leiva kommer inn.

Tre minutter etterpå klarer imidlertid Santa Cruz å heade inn et mål bak Reina og skaper ny spenning i kampen.

VIDEO, Santa Cruz' 1-2-mål:

(Se målet her om playeren ikke virker i din nettleser)

Etter 87 minutter går Banayoun av og slipper inn Albert Riera. Det legges til fire minutter og et lite minutt inn i overtideen lager Lucas corner på vei gjennom Blakburn-forsvaret. Corneren fører bare til kamp om ballen ute i hjørnet av banen og innkast til hjemmelaget.

Og fire og et halvt minutt på overtid lager El Zhar en sjanse som ender opp hos Gerrard - og han setter ballen i et nesten åpent mål.

VIDEO, Steven Gerrards 1-3-mål:

(Se målet her om playeren ikke virker i din nettleser)

Det ble en mye bedre andre omgang enn den første og Liverpool viser at de fortjener å fortsatt være på toppen av tabellen. Men første omgang var en gresk tragedie av den sorten vi ikke ønsker å se for ofte.

VIDEO, Benitez' pressekonferanse før kampen:


---------------------------------------------------------------------------------
Les kampreferat hos Liverpool.no, VG.no/live og BBC!

Laget som startet: Reina, Arbeloa, Carragher, Hyypia, Insua, Benayoun, Mascherano, Alonso, Babel, Gerrard, Kuyt

Benken: Cavalieri, Dossena, Agger, Keane, Riera, Leiva Lucas, El Zhar.

No comments:

Post a Comment