Saturday, December 13, 2008

Liverpool - Hull 2-2

To mål av Kaptein Steven Gerrard klarte ikke redde tre poeng mot Hull. Se målene her!

Liverpool møter sesongens overraskelseslag, nyopprykkede Hull City som har startet sesongen svært sterkt. Hull vant myntkastet og tvinger Liverpool til å spille mot The Kop i første omgang, noe Liverpool ikke veldig gjerne gjør.

Kampen starter i et høyt tempo, og Liverpool har som ventet ballen mer enn bortelaget. Etter fem minutter er det imidlertid Hull som kommer til det første gode innlegget, som Javier Mascherano får ut til hjørnespark, med noe som enkelte mener er armen. Ut fra reprisen er det vanskelig å avgjøre om det er armen eller brystet.

Straks etter samarbeider Yossi Benayoun og Albert Riera fint i 16-meteren. Riera får brent av et skudd, men ballen går innom en motstander til corner.

Etter snaut åtte minutter går Steven Gerrard i bakken og blir liggende en stund etter en duell. Heldigvis ser det ut til at kapteinen ikke er skadet.

Tre minutter etterpå får en Hull-angriper stå inne i 16-meteren foran egne fans og heade i mål, til tross for at han har Andrea Dossena i kroppen, men italieneren taper duellen, etter svak innsats. Dermed er det bortelaget som åpner målkontoen, men det er jo ikke akkurat noe nytt for Liverpool sin del denne sesongen.

VIDEO, 0-1 til Hull:

(Se målet her dersom playeren ikke virker i din nettleser)

Liverpool forsøker å slå tilbake med et godt angrep etter 15 minutter, men Dirk Kuyt får aldri foten på innlegget som går forbi alt og alle. En utrolig sjanse som burde vært satt i mål!
Tre minutter etterpå viser Dossena at han har alt for lite fart i kroppen og blir løpt fra av en Hull-angriper, men innlegget som følger blir slått unna av Alvaro Arbeloa.

Hull har tatt initiativet i kampen og lager 0-2 etter et mønsterangrep, der det kommer en crosspasninig over til Dossenas side. Han klarer ikke å forhindre et innlegg. Det går i foten til Jamie Carragher som ikke klarer å slå unna, men lager sjølmål! Utrolig utvikling av kampen!

VIDEO, 0-2 til Hull:

Kuyt forsøker seg på et skudd fra 15 meter et minutt etterpå, men alt for slapt og rett på keeper. Og straks etterpå, etter 23 minutter er Captain Fantastic der! Etter et flott angrep med Kuyt på høyre side, som legger inn via Riera til Gerrard, som setter ballen kontant i mål! 1-2!

VIDEO, 1-2 Steven Gerrard:

Liverpool har helt klart overtatt initiativet i kampen og kjører på med angrep og etter 31 minutter utlikner kapteinen motstandernes ledelse! 2-2 kommer etter flott samspill med Benayoun og kuyt inne i 16-meteren og et skudd fra sju meter!

VIDEO, 2-2 Steven Gerrard:

Etter 34 minutter får Hull til et godt langskudd som Reina må gi en retur på, men han klarer å fange den igjen uten at det fører til noen farligheter. Tre minutter etterpå forsøker Riera seg på det samme fra 18 meter, men så vidt til side for mål.

Liverpool spiller nærmest ”powerplay” mot Hulls mål foran The Kop når et er fem minutter igjen til pause. Mye fram og tilbake fører etter 42 minutter til slutt ballen til Xabi Alonso som fyrer av fra 20 meter, men så vidt til side for målet.

Det legges til fire minutter etter at Arbeloa er blitt lagt i bakken av Nicky Barmby og et innlegg fører til en stor sjanse. Men det ender opp med et hjørnespark som Riera nesten klarer å heade i mål.

Gerrard blir lagt i bakken av Boateng etter 46 minutter og får gult kort. Deretter skjer det ingenting mer av betydning før dommeren blåser for pause.

Andre omgang starter i et frenetisk tempo. Sami Hyypia går i bakken etter en smell fra en Hull-spiller som får gult kort. Liverpool etablerer raskt sitt angrepsspill igjen, denne gang mot Anfield Road End.

Det skapes flere halvsjanser foran Hull-målet, og etter 52 minutter får Riera et frispark på 20 meter. Gerrard setter skuddet så vidt til side for mål.

Det går noen minutter uten de store sjansene, men et hjørnespark etter 59 minutter er svært nære å gå inn, bare stolpen står i veien for Hyypias heading.

Nå er det stort sett spill mot ett mål og det skapes en mengde halvsjanser. Riera får til et skudd på hel volley etter 65 minutter fra 16 meter, men rett på keeper.

Mange minutter går igjen uten de store mulighetene, men Alonso forsøker seg på et skudd etter 73 minutter, rett over tverrliggeren.

Etter 74 minutter kommer Nabil El Zhar inn for Benayoun.

Når det gjenstår ti minutter av kampen begynner redselen for uavgjort-syken å komme krypende. Etter 81 minutter får El Zhar til et skudd rra 15 meter, og Gerrard er der nesten på returen fra keeper, men klarer ikke å krangle ballen bort fra målvakten.

Riera går av og gir plass til Ryan Babel straks etterpå. El Zhar får gult kort for å sparke en mostander i leggen.

Etter 85 minutter får Kuyt ballen på halv volley på omtrent 15 meter, men klarer ikke å sette ballen i mål.

Lucas Leiva kommer inn etter 86 minutter og Robbie Keane blir igjen sittende på benken ut kampen.

Hyypia får gult kort etter 87 minutter for å stoppe en Hull-spiller på vei til å skape en farlig kontring.

Det legges igjen til fire minutter. Arbeloa får en kjempesjanse på EN meter, etter innlegg fra El Zhar, men uten å lykkes. Alonso er oppgitt og løper rett i en motstander, noe som belønnes med gult kort.

Etter 94.18 blåser dommeren av og sesongens fjerde uavgjorte hjemmekamp er et faktum. Det er bare å håpe at Chelsea ikke tar poeng søndag.

---------------------------------------------------------------------------------
Les kampreferat hos Liverpool.no, VG.no/live og BBC!

Laget som startet: Reina, Arbeloa, Hyypia, Carragher, Dossena, Mascherano, Alonso, Benayoun, Gerrard, Riera, Kuyt.

Benken: Cavalieri, Agger, Keane, Babel, Leiva Lucas, Ngog, El Zhar.