Friday, December 26, 2008

Liverpool - Bolton 3-0

Liverpool beholdt ligaledelsen også etter kampen mot Bolton. Se målene her!

Dersom Liverpool vant dagens kamp mot Bolton Wanderers på Anfield ville klubben ha klart å gå gjennom hele 2008 uten å tape på hjemmebane. En meget sterk prestasjon!

10 av 15 ganger som Liverpool har ledet serien til jul har de også vunnet til slutt. Sist gang det skjedde var imidlertid i 1987-88-sesongen.

Les flere kampfakta hos BBC, og les Steven Gerrards kommentarer før kampen fra kamp-programmet.

Det største spørsmålstegnet før dagens kamp var hvorvidt Fernando Torres ville figurere i troppen. Men det viste seg at han fortsatt ikke ville bli tatt i bruk. Forøvrig kom Sami Hyypia inn i midtforsvaret, da Jamie Carragher ble satt på høyreback for å erstatte skadede Alvaro Arbeloa. Yossi Benayoun kom inn på midtbanen i stedet for Lucas Leiva.

Liverpool startet kampen med å ta kontrollen over ballen og angripe i retning mot The Kop. Men det er bortelaget som får den første store sjansen allerede etter to minutter, men Pepe Reina beregner fint og hopper opp og tar ballen som forsøkes lobbet over ham.

Et minutt etterpå skaper Dirk Kuyt hjørnespark. Steven Gerrard legger inn til Xabi Alonso som legger til Albert Riera, men han skyter ikke godt nok.

Liverpool har virkelig tatt grep på kampen og skaper flere halvsjanser de neste minuttene, men stanger mot Boltons forsvarsmur. Skulle det bli nok en kamp der Liverpool eier ballen men ikke klarer å bryte ned motstanderens forsvar?

Etter 17 minutter kommer en stor mulighet etter et godt skudd fra Emiliano Insua. Men det ender med hjørnespark. Etter mye og men får Alonso lagt inn og Kuyt forsøker på en heading - men såvidt over mål.

Bolton får nå nesten ikke tak i ballen og etter 24 minutter har Liverpool hatt åtte cornere. Og den åttende gir også endelig uttelling! Gerrard skyter corneren mot nærmeste stolpe og Albert Riera flikker ballen i mål på nydelig vis fra kort hold!

VIDEO, se Rieras mål her:

(Se målet her om playeren ikke fungerer i din nettleser)

Liverpool fortsetter å dominuere kampen også etter målet, men det går en periode uten de store sjansene. Men etter 36 minutter legger Gerrard inn et frispark til Benayoun som forsøker seg på et skudd på halv volley, men til side for mål.

Carragher forsøker seg på et sjeldent, til ham å være, skudd etter 40 minutter, men litt over mål. Tre minutter etterpå spiller Benayoun seg gjennom flott gjennom Boltons forsvar, men til slutt får en mostander slått til corner.

Når klokka passerer 45 minutter kan vi konstatere at Liverpool har hatt ballen i mer enn 77 prosent av tiden (i følge Sky Sports) i første omgang. Det har vært mye godt spill og det går trolig mot en kjærkommen hjemmeseier.

Andre omgang starter uten noen endringer på Liverpools mannskap. Laget fortsetter å eie ballen, men Bolton forsøker å legge laget litt høyrere i banene og presse.

Etter 52 minutter er imidlertid Robbie Keane der etter en stikker. Han tar med ballen og skyter hardt i venstre hjørne! Hans andre mål på to kamper!

VIDEO
, Se Keanes 2-0-mål her:
(Se målet her om playeren ikke fungerer i din nettleser)

To minutter etterpå er Kuyt der nesten med en heading liggende i lufta, men håret ble for kort!
Etter 57 minutter viser Liverpool hvilken form de er i. Et flott angrep med Xabi og Yossi der ballen ender opp hos Keane, som igjen putter ballen flott bak motstanderens finske keeper.

VIDEO, Se Keanes 3-0-mål her:
(Se målet her om playeren ikke fungerer i din nettleser)

Det går en lengre periode uten de store mulighetene, og etter 68 minutter kommer Nabil El Zhar inn for en god Riera. Fire minutter etter det blir Gerrard tatt av for å hviles og Lucas Leiva kommer inn. Og etter 76 minutter går Kuyt av banen og erstattes av David N'Gog.
Når det gjenstår ti minutter har intensiteten i kampen tapt seg veldig, men Liverpool har fortsatt hatt ballen over 70 prosent av tiden.

Bolton får en sjelden sjanse etter 83 minutter, men skuddet går såvidt til side for mål. Og fire minutter før full tid får Hyypia til en god heading mot mål, men keeper redder.
Når klokka viser 90 minutter og det legges til fire minutter er det klart at 2008 ble et godt år på hjemmebane for Liverpool, uten å ha tapt en eneste kamp. Det har imidlertid blitt for mange uavgjorte denne høsten. Hadde laget klart å avgjøre flere kamper på hjemmebane ville ligaledelsen vært større. Men det ser likevel lysere ut enn på svært lenge!

VIDEO, Se Sammy Lees pressekonferanse før kampen:


---------------------------------------------------------------------------------
Les kampreferat også hos Liverpool.no, VG.no/live og BBC!

Laget som startet: Reina, Carragher, Hyypiä, Agger, Insua, Benayoun, Alonso, Gerrard, Riera, Kuyt, Keane.

Benken: Cavalieri, N'Gog, El Zhar, Mascherano, Babel, Lucas, Darby.

No comments:

Post a Comment