Tuesday, March 11, 2008

Inter Milan - Liverpool 0-1

Tirsdag kveld var det klart for en av sesongens viktigste kamper og Liverpool klarte et greit avansement til kvartfinalene i Champions League? Se målet til Torres her!

Utgangspunktet var godt, etter at vi slo det italienske laget 2-0 på Anfield for tre uker siden. Men italienske lag kan være noe helt annet på hjemmebane enn borte.

Og kampen startet naturlig nok med at lagene følte hverandre på tennene, med Lucas Leiva sentralt på midten, sammen med Javier Mascherano i den defensive rollen i 4-2-3-1-formasjonen, der Steven Gerrard har den offensive rollen bak den enslige spissen Fernando Torres.

Et annet interessant aspekt ved lagoppstillingen er at Jamie Carragher er blitt plassert på venstrebacken, mens Sami Hyypia og Martin Skrtel spiller sentralt.

Etter 8 minutter får Inter et skudd på mål, men Pepe Reina er fint nede og sender ballen til corner. Og etter dette legger Inter et visst press på Liverpool. Et frispark etter 11 minutter går tilsynelatende til frispark, men blir tatt på nytt etter at Ryan Babel har rykket for tidlig ut av muren. Han får gult kort av vår norske dommer, Tom Henning Øvrebø.

Inter-presset vedvarer de neste minuttene, uten at det blir de store sjansene av det. Men jo lengre tid det ville gå uten at det italienske laget scoret, jo mer frusrtrerte ville de bli. Og presset fortsatte i et uvanlig høyt tempo til italiensk fotball å være. Det ville bli spennende å se hvor lenge kondisen til de feterte stjernene fra Milan ville holde.

Etter 24 minutter får Babel ballen bak et veldig offensivt Interlag og kommer alene med motstandernes keeper. Men han klarer ikke å lure målmannen.

Etter hvert begynte Inter å kjenne tempoet på kroppen og Liverpool kom mer inn i kampen igjen. Og etter 27 minutter snubler en Inter-forsvarer med ballen i beina. Den snappes av Torres som går mot mål, men heller ikke denne gangen lot keeperen seg overliste.

Minuttet etter gir Zlatan et utrolig godt gjennomspill til Cruz bak Liverpoolforsvaret. Men heldigvis når ikke ballen fram til medspilleren og går utenfor målet til Reina.

De neste minuttene får Liverpool produsert et par gode angrep og noen halvsjanser. Men ingenting som lager mål. Inter produserer imidlertid en stor sjanse to minutter før full tid av 1. omgang. Men Reina er kjapt nede og stopper flikken fra Cruz.

Men da Øvrebø blåste av for full tid, etter to minutters tillegg, var det Liverpool som kunne være mest fornøyd - spesielt etter å ha ridd av Inters offensive satsing de første 20 minuttene.

Inter starter andre omgang med å forsøke seg på å spille gjennom Liverpool forsvar, men det blir for trangt for det italienske laget. Fem minutter ut kommer en Interspiller flygende inn i Lucas. Manen hadde gult fra før og ender opp med rødt! Og dermed skulle trolig veien bli enda lengre for Inter til kvartfinalen!

Fem minutter felles en Interspiller rett utenfor vår 16-meter og Fabio Aurelio får gult kort. Rett etterpå får Zlatan en kjempesjanse, men velger å skyte istedenfor å legge inn til kollegaen inne i 16-meteren. Dermed går heller ballen til side for mål.

I det 58. minutt felles Babel og Liverpoool får frispark. Dette settes dessverre over av Gerrard, men bare såvidt. To minutter etter tas Babel av og erstattes av Yossi Benayoun.

I det 63. minutt mottar Torres ballen rett utenfor Inters 16-meter. Han snur seg på en femøring og banker ballen bak Inters keeper! For en klassespiss!! Og dermed må det et mirakel til, for Inters del, om de skal klare å slå Liverpool ut av årets mesterliga!

Inter preges stadig mer av frustrasjon over at de vet det blir tilnærmet umulig å ta seg videre, og håplsheten tar etter hvert det italienske laget. Etter 80 minutter kommer John Arne Riise inn for Dirk Kuyt. Og nå er det bare for våre røde helter å kontrollere ut resten av kampen i Milano.
Og det skjer heller ikke mye de siste minuttene av kampen, etter at Inter innser at slaget er tapt.