Thursday, March 6, 2008

Selge eller ikke selge?

Får George Gillett Jr lov til å selge sin andel i Liverpool FC, eller blir han blokkert av Tom Hicks som ønsker full kontroll over klubben?

Eiersituasjonen for Liverpool FC er fortsatt usikker. Det er på tide å oppsummere litt etter de siste dagers hendelser:

Under den flotte kampen mot West Ham onsdag kveld kom supporterne med kraftige protester mot dagens eiere av Liverpool. Protestaksjonen ble organisert av den nylig stiftede organisasjonen Spirit of Shankly (SOS).

Og i følge enkelte medier skulle det torsdag være klart at Tom Hicks hadde kommet på gli. Det skal være han som kan bestemme om George Gillett får lov til å selge sin andel av klubben til noen andre enn ham. Og i følge blant andre Football365 var Hicks på vei til å la Gillett selge til Dubai International Capital (DIC), som er Sjeik Mohammeds forlengede investerings-arm. Det samme melder ClubCall.

Og i følge The Times er DIC overbevist om at Gillett vil selge til dem når han blir forelagt et forbedret tilbud.

Torsdag kveld kom det imidlertid meldinger om at Tom Hicks likevel ikke er så villig til at DIC skal få kjøpe Gilletts andel i klubben.

I følge Sky Sports benekter nå Hicks at det stemmer at han synes det er greit at Gillett selger til DIC. I følge Sky holder Hicks seg fortsatt til planen om å få fullstending kontroll over klubben, framfor at DIC skal få kjøpe halvparten.

Men i følge den tidligere nevnte artikkelen i The Times skal DIC ha funnet et juridisk smutthull for å komme seg rundt at Gillett ikke kan selge uten Hicks' godkjenning.

Og Football365 melder at Hicks neste uker planlegger å møte DIC i London for å igjen diskutere eiersituasjonen. Da skal han være klar for å møte Amanda Staveley, som forhandler på vegne av DIC, mens Liverpool forbereder seg til kampen mot Inter Milan i Italia. Når Liverpool kommer tilbake fra San Siro vil klubbens eiersituasjon være mer avklart.

- Vi nærmer oss slutten av forhandlingene, sier en kilde i DIC, i følge nettstedet.

Amanda Staveley er forøvrig tidligere kjæreste med Prins Andrew.

No comments:

Post a Comment