Wednesday, March 5, 2008

Liverpool - West Ham 4-0

Onsdag var det klart for hengekampen hjemme mot West Ham. Liverpool fikk revansje for nederlaget i forrige kamp mot Hammers. Se målene her!

Siste gang Liverpool møtte West Ham, borte på Upton Park, gikk vi på et pinlig tap. Før kampen var det også lenge usikkert om superspiss Fernando Torres ville kunne starte, etter magetrøbbel. Et par timer før kampen kom imidlertid meldingen om at han trolig kunne starte. Noe som heldigvis også ble bekreftet da lagoppstillingen kom.

Igjen får også Ryan Babel tillit fra start på høyrekanten, sammen med nykommer Martin Skrtel i forsvaret. I tillegg er John Arne Riise tilbake på backen.

Kampen starter i et relativt bedagelig tempo og Liverpool stod for de første offensive forsøkene. Men det var faktisk West Ham som har det første forsøket på skudd mot mål etter omkring fem minutter. Men det var slapt, og ingen fare i det hele tatt.

Men minuttet etter er Liverpool tilbake på motsatt banehalvdel da Riise legger inn til Dirk Kuyt som header videre til Torres, som bommer på mål med sitt hodestøt.

Et minutt etterpå er Torres på ferde igjen og scorer sitt 16. mål i Premier League, etter et flott innlegg fra Kuyt på høyresida! Og nå har tempoet i kampen virkelig tatt seg opp, men Liverpool fortsetter å dominere. Helt til West Ham kommer på et farlig angrep etter 11 minutter. Pepe Reina er langt ute, men Alvaro Arbeloa får ballen over mål.

Etter scoringen tok West Ham over noe av dominansen i kampen, men etter hvert jevnet det seg mer ut og mye av spillet foregikk på midtbanen. Og etter omkring 28 minutter legger Steven Gerrard en flott corner på nærmeste stolpe, og Skrtel er svært nære sitt første Premier League-mål!

Og etter dette tar igjen Liverpool over det meste av kommandoen i kampen som er så viktig i forhold til å kapre 4. plassen. Det blir imidlertid ikke så mange flere store målsjanser før dommeren blåser av for pause.

Andre omgang starter med et godt angrep av Liverpool som ikke får det resultatet det hadde fortjent. Liverpool jobber godt offensivt og i det 53. minutt kommer Babel til en avslutning som dessverre blir stoppet av Hammers' keeper.

Liverpool ligger høyt og presser West ham mot The Kop for å få et nytt mål. Og etter 60 minutter får laget igjen uttelling, når Torres setter sitt 17. Premier League mål for sesongen - denne gangen på hodet! Og igjen er det Kuyt som er nest siste mann på ballen! Straks etter blir Kuyt tatt av banen, til fordel for Yossi Benayoun.

I det 66. minutt er Torres svært nær et hattrick når han header på mål etter et flott innlegg, men ballen treffer dessverre stolpen.

Etter dette går kampen inn i en mer sjansefattig periode, men Liverpool fortsetter å ha initiativet. I det 75. minutt går Babel av banen og erstattes av Jermaine Pennant.

Og i det 80. minutt er Torres andre hattrick på Anfield denne sesongen et faktum! Og hans 18. mål i serien kommer etter slapt arbeid i Hammers-forsvaret, hvor Torres får komme lett gjennom. Så får Torres hvile resten av kampen, til fordel for Peter Crouch som kommer inn.

Og om ikke det var nok, to minutter etterpå er Gerrard der også, med et langskudd fra 16 meter rett i krysset! Og nå dominerer Liverpool fullstendig alt som skjer på Anfield. Skuddene hagler fra alle vinkler!

Rett før slutt går Javier Mascherano av banen med en liten skadet, til tross for at innbytterkvoten er brukt opp.

Og når You'll never walk alone nok en gang jaller over Anfield er det lite tvil om hvem som er dagens store helt! Fernando Torres er i ferd med å kunne bli den største toppscoreren Liverpool har sett på svært, svært lenge. En herlig kamp med få feilskjær som igjen bekrefter at ligaformen er tilbake!

Se Torres' 1-0-mål her:












Se Torres' 2-0-mål her:


Torres fullfører hattricket:


Gerrard setter prikken over i'en med 4-0:


---------------------------------------------------------------------------------
Les også kampreferatLiverpool.no og VG.no/live!

Laget som startet: Reina, Arbeloa, Skrtel, Carragher, Riise, Gerrard, Mascherano, Alonso, Babel, Kuyt, Torres.

Benken: Itandje, Hyypia, Benayoun, Crouch, Pennant.

1 comment: