Sunday, March 30, 2008

Liverpool - Everton 1-0

Søndag var det klart for et av årets største derbyer i engelsk fotball. De røde på Merseyside fikk besøk av de blå fra andre siden av Stanley Park. Fernando Torres avgjorde kampen. Se målet her!
Søndag var det den 178. Liverpool og Everton møttes i ligaen. De to lagene kjemper om å få fjerdeplassen i ligaen, med kvalifisering til Champions League som premie. Liverpool trenger å score minst ett mål for å passere 100 scorede mål totalt i alle turneringer denne sesongen.

Et av de største spørsmålstegnene før kampen for Liverpools del var hvorvidt Fernando Torres kunne starte, etter å ha blitt skadet i landskamp for Spania i midtuka. Men i følge rapporter skulle han være klar til start.

Kampen startet selvsagt i et utrolig høyt tempo og allerede etter omkring sju minutter var Torres på plass, etter rot i Everton-forsvaret! Torres' 21. ligascoring er et faktum!

Bare et par minutter etterpå blir Torres felt på omkring 18 meter og skaffer frispark. Ballen blir skutt såvidt utenfor av Steven Gerrard.

Liverpool fortsatte å dominere spillet også i minuttene etter målet og frisparket. Og etter 15 minutter resulterer det gode spillet i en stor sjanse da Torres og Dirk Kuyt spiller godt sammen. Men ballen slås til corner av keeper.

Etter 16 minutter tar Phil Neville Lucas Leiva stygt på midtbanen og får gult kort. Leiva, som hadde fått jobben med å erstatte suspenderte Javier Mascherano.

Etter dette fortsetter kampen i et høyt tempo og Liverpool har ballen mest og skaper mest. Etter omkring 27 minutter er Ryan Babel omtrent alene med keeper, med ballen i lufta, men får ikke satt ballen i nota.

Et frispark etter omkring 31 minutter fra Gerrard skaper igjen en farlig situasjon foran Evertons mål, da Lucas får ballen på hodet, men den blir slått over av keeper.

Da det var gått litt over 39 minutter får Gerrard stjernetreff på hel volley på omkring 20 meter - rett i stolperota! Og et minutt før full tid får Kuyt også muligheten på hel volley fra 16 meter, men skyter utenfor.

Liverpool leder til pause - og det er fullt fortjent!

Andre omgang startet i samme sedvanlige derby-tempo. Og de første minuttene var preget av mye kamp om ballen, men få sjanser i begge ender av banen.

Everton får etter hvert låne ballen noe mer enn i første omgang, og tankene om nok et uavgjort resultat begynte å melde seg bakerst i hodet. Og etter 58 minutter hadde Everton sin største mulighet til da, med et godt innlegg og en heading som gikk over mål.

Nå er det Everton som ligger mye høyt på Liverpools banehalvdel, mens våre røde helter står for kontringsspill. Og Gerrard og Torres skaper et par gode kontringer som ikke resulterer i noen målgivende sjanser. I det hele tatt er andre omgang mye mer sjansefattig enn første omgang.

Ni minutter før full tid gikk Babel ut og ble erstattet av Yossi Benayoun. Og åtte minutter etterpå får Torres stående applaus da han gikk av til fordel for Jermaine Pennant. Straks etterpå får Gerrard en stor sjanse og fyrer fra omkring 16 meter, men Evertons keeper redder til corner.

To minutter på overtid kommer Peter Crouch inn for Gerrard. Og da var kampen så godt som ferdig.

Alt i alt en grei arbeidsseier, etter mye fint spill, særlig i 1. omgang. Men kampen burde vært avgjort før pause da Liverpool dominerte stort. Laget slapp Everton litt for mye inn i kampen etter hvilen og det ble litt for spennende i perioder. Men en deilig seier som gjør at fjerdeplassen virker sikret.

Se Torres' mål her:


---------------------------------------------------------------------------------
Les også kampreferat hos Liverpool.no og VG.no/live!

Laget som startet:
Jose Reina, Jamie Carragher, Sami Hyypia, Martin Skrtel, John Arne Riise, Leiva Lucas, Steven Gerrard, Xabi Alonso, Ryan Babel, Fernando Torres, Dirk Kuyt.

Benken: Charles Itandje, Steve Finnan, Yossi Benayoun, Peter Crouch, Jermaine Pennant.
---------------------------------------------------------------------------------

Noen av dagens nyheter:

No comments:

Post a Comment