Sunday, March 2, 2008

Bolton - Liverpool 1-3

Søndag tok Liverpool turen til Reebok Stadium for å spille mot Bolton. Oppturen i Premier League fortsatte! Se målene her!

I dag fikk vår siste ervervelse, midtstopper Martin Skrtel starte kampen sammen med Sami Hyypia sentralt.

Etter fire minutter spretter et frispark fra Bolton helt gjennom forsvaret vårt, men ballen blir heldigvis stoppet av tverliggeren. Og i det åttende minutt er Bolton igjen farlig frampå i vår femmeter og Diouf kan sette et mål, men klarer det ikke denne gangen heller. Nå må forsvaret skjerpe seg!

I det klokka slår ti minutter fyrer Steven Gerrard avgårde et skudd fra hjørnet av 16. meteren som Boltons keeper har kontroll på, tror han, før den spretter i mål!! En keepertabbe og et utrolig merkelig mål!

Ryan Babel tar av en forsvarer i Boltons 16-meter etter 17 minutter, og skyter mot mål. Han treffer, men Boltons keeper Jaaskelainen har kommet seg etter sjølmålet og redder.

Liverpool styrer nå mye av det som skjer på Reebok. Etter 26 minutter får imidlertid Bolton til et godt innlegg som heades mot mål, men Pepe Reina er fint nede og redder.

I det 36. minutt spiller Gerrard gjennom Babel med et førstetklasses pasning, Babel går alene mot mål, men smeller ballen over mål når keeper går ned. Dårlig utnyttelse av en stor sjanse!

Og i det 41. minutt er rollene byttet om. Denne gangen er det Torres som sender pasningen og Gerrard som går mot mål. Han forsøker seg imidlertid på et innlegg som går rett i beina på en Bolton-spiller. Nok en dårlig utnyttelse! Og i det 43. minutt fyrer Babel av et godt skudd som Jaaskelainen må i aksjon på.

Det har i det hele tatt vært en ganske god første omgang, hvis man ser bort fra et par defensive blundere i starten. Men hvis man ser på sjansestatistikken burde Liverpool ledet mer enn 1-0 da lagene gikk til pause på Reebok Stadium.

Andre omgang starter friskt og Liverpool går tidlig i angrep. Det ender med en corner som Gerrard legger inn, men uten at det fører til noe spesielt. Og spørsmålet er nå hvor mang minutter vi får med neglebiting, før våre røde helter setter et nytt mål og dobler sjansen for seier.

Etter 54 minutter er Hyypia med i angrep, som han har gjort flere ganger denne kampen, og kan neste heade mot mål, før ballen blir slått til corner.

Etter 58 minutter kommer Jamie Carragher på et raid på høyresiden og legger inn til Dirk Kuyt som skyter i stanga, før Babel får returen og scorer! Og nå har Liverpool - i hvert fall tilsynelatende - fullstendig kontroll på denne kampen!

Liverpool fortsetter å dominere og i det 74. minutter får Fabio Aurelio stjernetreff på ballen fra 18 meter og setter dagens tredje mål! Straks etter kommer John Arne Riise inn for Torres.

Et par minutter etter kommer en Bolton-corner som en spiller klarer å tappe inn bak Reina, og ødelegger det som kunen blitt nok en "clean sheet".
I de siste minutene av kampen ser begge lagene nokså kjørt ut og tilfeldighetene får råde mer enn det gode spillet. Og i det 86. minutt kommer Alvaro Arbeloa inn for Dirk Kuyt for å forsvare ledelsen.
Godt på overtid får Liverpool sin siste mulighet i kampen, men det koker ut i kålen når Babel bommer på en soleklar sjanse!
I andre kamp på rad slår vi en antatt dårligere motstander - en type kamp som alt for ofte denne sesongen har endt uavgjort. Men det ser ut til at Rafas menn har funnet tilbake til den gode formen som laget hadde tidligere i sesongen. Men for en gangs skyld setter vi i hvert fall en del av de mange sjansene som skapes.
Alt i alt en temmelig god kamp av Liverpool FC!