Sunday, March 16, 2008

Nekter å selge til Hicks

George Gillett Jr nekter å gi Tom Hicks full kontroll over Liverpool FC. Upopulær mann inn i eierskapssagaen. Berlusconi: Skaff meg Gerrard!

I følge en artikkel av Chris Bascombe i News of the World skal George Gillett ha fått Tom Hicks så til de grader i vrangstrupen at han nekter å selge noe av sin andel i Liverpool FC til ham. Det er tidligere blitt hevdet at en eventuell avtale om salg til Sjeik Mohammed og Dubai International Capital (DIC) ville gi Tom Hicks en prosent av Gilletts halvdel. Men nå sier Gillett i følge avisa at dette er uaktuelt.
- George (Gillett) har forsikret klubben om at han ikke vil selge til Tom (Hicks) - ikke engang en halv prosent - og i hvert fall ikke en hel prosent, skal en kilde nær prosessene på Anfield ha sagt.

Avtalen mellom de to likestilte deleierne har gitt klubben en slags "Catch 22", ved at ingen av dem kan selge til noen andre uten at den andre godkjenner salget. Og når de begge har havnet i en situasjon der de hater hverandre, kan det ta lang tid før vi ser en ende på eierskapssagaen.

Gillett skal imidlertid ha bestemt seg for å bryte båndene til Merseyside, men forstår hvilke katastrofale følger det vil få dersom Tom Hicks får bukta og begge endene. I følge News of the World skal det imidlertid herske en forsiktig optimisme i forhold til at det amerikanske eierskapet går mot en slutt de nærmeste månedene.

Samtidig kommer en ny historie inn i eierskapssagaen. Tom Hicks har ved flere anledninger sagt at han har flere potensielle deleiere i ermet som kjøpere av George Gilletts andel i klubben. Og det er nok ikke bare undertegnede som har vært nysgjerrig på hvem det kan være.

En artikkel i The Daily Mail forteller om noe som kan virke som en noe tvilsom, tidligere minister, politiker og journalist - David Mellor. Nå skal han være en av de som jobber sammen med tidligere omtalte Amanda Staveley, som har vært en av de som har forhandlet med Tom Hicks' advokater om kjøp av George Gilletts andel.
Men Mellors eventuelle rolle i et framtidig eierskap kan komme til å falle Liverpoolsupportere tungt for brystet. Mellor, som opprinnelig var Fullham-supporter - byttet til Chelsea og ble svært upopulær en periode han ledet BBC Fives Live innringingsprogram 606 .
Det er søndag, og da skal det selvsagt dukke opp et og annet skandaløst rykte i den britiske pressen. Denne gangen er det The Daily Mail som melder at AC Milans eier Silvio Berlusconi ble svært sint etter at laget ramla ut av Champions League.

Så sint ble han faktisk at han sa til sine europeiske speidere: Skaff meg de seks beste spillerne tilgjengelig! Øverst på den italienske ønskelista skal navnene til Steven Gerrard og Didier Drogba stå.

Drogba burde det selvsagt være en viss sjanse for å få tak i, i og med at han tidligere har sagt at han ønsker seg bort fra Chelsea. Men at Gerrard noen gang en gang skulle vurdere å dra til spagetti-laget fra Milano, tørr jeg gjerne å vedde noen pesetas mot.

No comments:

Post a Comment