Sunday, March 23, 2008

Manchester United - Liverpool 3-0

Søndag skulle Liverpool gripe det siste halmstrået av håp om å konkurrere om medaljer i ligaen. Men det ble med håpet.
Til det 150. møtet mellom de to erkerivalene var laget faktisk, for en gangs skyld, fullstendig uforandret. Til og med benken var den samme som i seieren mot Reading. Om vi vinner i dag blir det 50. gang mot United. Men om United vinner blir det deres 5. seier på rad mot klubben fra Merseyside, og Liverpool har faktisk ikke scoret et eneste mål på de seks kampen mot United i Premier League.

Vi har vunnet seks av de sju siste kampene i serien og tidspunktet for denne viktige kampen burde derfor være det aller beste.

Kampen startet naturlig nok i et frenetisk tempo og det to lagene følte hverandre på tennene på midtbanen en stund før det skjedde noe foran målene.
Og selv om Liverpool har ballen mest i starten er det United som får den første store sjansen etter omkring fem minutter. Rooney kommer alene med Pepe Reina etter å ha blitt forstyrret av Jamie Carragher, men Pepe redder mesterlig!

Fire minutter etterpå er Rooney igjen igjennom bak Liverpools offside-felle. Men Reina er igjen fint ute og plukker ballen foran ham.

Javier Mascherano takler Scholes tilsyneltande stygt etter ti minutter og får gult kort. Men reprisen viser at det Javier trekker seg og at det egentlig ikke burde vært kort.

Etter at United har dominert en stund jevner spillet seg mer ut, uten at det skapes de store sjansene på Old Trafford.

Etter drøyt 21 minutter leker Reina midtstopper og er utenfor 16-meteren og tar ballen ned på magen. Men det går heldigvis bra!

Et skummelt frispark i det 23. minutt går til en Ronaldo på lengste stolpe. Men igjen er Reina flott med og stopper forsøket i samarbeid med stolpen.

I det 26. minutt samarbeider Dirk Kuyt og Steven Gerrard fint foran Uniteds 16-meter og Gerrrard skyter. Men ballen blir slått over til corner.

Reina kommer igjen i fokus etter 32 minutter da han må redde en ball som han fomler litt med. Ballen er på vei over streken, men han får slått den ut igjen.
Etter 33 minutter får imidlertid Wes Brown stå omtrent alene i Liverpools 16-meter og header over Reina til 1-0 etter et innelegg fra Rooney.

To minutter før full tid av 1. omgang snakker Mascherano på seg nok et gult kort, etter et urettferdig kort mot Fernando Torres. Dermed må en RASENDE Mascherano, som fortsetter å krangle med dommerne, vårt eget trenerapparat og Benitez, gå av banen!

Da andre omgang ble sparket i gang var det store spørsmålet hvilke taktiske vurderinger Benitez hadde gjort i pausen, med en mann mindre å bruke resten av kampen. Men det var ikke blitt gjort noen personellmessige endringer på laget.

Det er United som får den første store sjansen etter bare 46 minutter. Ronaldo kommer alene med Reina, som stopper ballen iskaldt.

Etter 52 minutter er det Alvaro Arbeloas tur til å få gult kort da han stopper Ronaldo med armen rett utenfor 16-meteren. Ronaldo skyter direkte - men utenfor. Og nå er det United som har tatt fullstendig over initiativet i kampen.

Reina er vår store helt igjen da et langt utspill fra Van der Sar går rett til Rooney som er alene med Pepe. Men Reina står godt og stopper skuddet.
Etter 64 minutter var det klart for det førte byttet; inn kom Yossi Benayoun og ut gikk Ryan Babel som ikke hadde fått til stort.

Etter 67 minutter forsøker Torres å gjøre alt alene og går mot Uniteds mål. Men i skuddøyeblikket blir han stoppet av to spillere. Utrolig dårlig at Liverpool ikke fyller på med mer folk foran Uniteds mål, selv om man er redusert med en mann!
Reina må igjen være helten i det 73. minutt når en Unitedspiller er alene gjennom. Og i det 75. minutt går Torres ned og blir liggende etter å ha blitt taklet stygdt av Carrick.
I det 78. minutt er Ronaldo igjen alene med Reina som redder flott. Men det blir corner og da klarer portugiseren dessverre å score sitt ligamål nummer 25. Og to minutter etterpå ydmyker Nani oss med å skyte fra 16 meter og score etter å ha fått gå helt alene med ballen flere meter.
Og nå hadde rullgardina gått fullstendig ned for laget. Det beviste også Benitez da han tok ut Torres etter 82 minutter og satte inn John Arne Riise for å minimere nederlaget og spare spissen til Everton-kampen neste helg.
Alt i alt kan vi si at kampen ble preget av en uprofesjonell Mascherano som presterte å snakke på seg gult kort nummer to. Men nå skulle aldri det første kortet ha vært gitt. Hadde ikke Javier blitt vist ut kunne kamputfallet blitt veldig annerledes. Men det er nå for sent å dvele over. Neste kamp mot Everton blir vel så viktig!