Wednesday, October 29, 2008

Liverpool - Portsmouth 1-0

Portsmouth var gjester på Anfield onsdag kveld. Pompey ble et par numre for små mot ligalederen.

Kveldens kamp var spesiell på minst to måter; det var den første for Tony Adams som manager for Portsmouth, etter at Redknapp forsvant til Tottenham, og det var også første kamp for Peter Crouch på Anfield etter hans sorti i sommer. I tillegg fikk Sami Hyypia starte sammen med Jamie Carragher. Robbie Keane hadde kjenning med noe og startet på benken.

Rafa Benitez hadde igjen rotert på laget og gitt Lucas Leiva og Ryan Babel en sjelden start.
Den første store muligheten kom etter ni minutter, da Jermaine Pennant spilte seg fint fram og la inn til Dirk Kuyt, som fra hjørnet av 16-meteren traff stolpen. Utrolig flot spill!

Etter 14 minutter raider Babel fint etter et temposkifte på venstre side og legger inn til Xabi Alonso, men han skyter lang til side for mål. To minutter etterpå bir Alvaro Arbeloa tatt på 17 meter. Frisparket fra Steven Gerrard går rett i forsvarsmuren.

Etter 20 minutter har Liverpool fullstendig dominert åpningen på kampen og Pompey har ikke fått til noe offensivt.

Bortelaget får sin første store sjanse etter 25 minutter; spiller seg godt gjennom Liverpool-forsvaret og Doupadiop header på målet fra kloss hold, men rett på Pepe Reina som holder ballen trygt.

Et frispark fra Gerrard etter 29 minutter går rett i Pompey-forsvaret, mens Carragher står klar på returen og får til et godt skudd, men rett på David James. Straks etterpå forsøker Kuyt seg på et skudd fra 17 meter, men over mål.

Babel går opp i en duell etter 35 minutter og får seg en karamell i bakhodet. Han blir liggende nede en stund, men reiser seg til slutt og kan spille videre.

Etter 39 minutter tror store deler av Anfield at ballen er inne i Pompeys mål når Kuyt får skyte fra kort, men skrått, hold. Men dessverre gikk ballen i nettveggen.

Et minutt før pausen kommer Gerrard til et skudd mot mål, uten å gå inn. og på overtid produseres det nok et stort angrep som avsluttes av Arbeloa - til side for mål.

Når tiden for første omgang renner ut er det klart at Liverpool har dominert spillet fullstendig, men ikke produsert noe mål, til tross for mange gode muligheter.

Tre minutter inn i andre omgang blir Gerrard tatt ulovlig på 18 meter, foran The Kop. Frisparket skaper ingen farligheter.

Fire minutter etterpå kommer Gerrard til et godt innlegg foran mål, men Kuyt klarer ikke utnytte muligheten han får.

Liverpool fortsetter å presse på og skape muligheter. Etter 57 minutter er Kuyt nære med en heading på kort hold og et minutt etterpå er Hyypia også nære på hodet.

Etter 62 minutter blir Pennant erstattet av Yossi Benayoun. Straks etterpå går Babel igjen ned etter en stygg takling i kneet med knottene først fra Kaboul. Heldigvis kan Babel også denne gangen spille videre.

Når vi nærmer oss 70 minutter spilt begynner oppgjøret stadig mer å minne om den uavgjorte kampen mot Stoke. Slike kamper det var alt for mange av forrige sesong. Og etter nok et flott angrep skyter Alonso en meter til side fra mål.

Babel blir tatt av og erstattet av Albert Riera. To minutter etterpå kommer Benayoun til omgangens største sjanse når Gerrard spiller ham gjennom, men skuddet går rett på keeper. Et minutt etterpå benytter liverpool et dårlig utkast fra James og Aurelio forsøker seg på et langskudd, men såvidt til side for mål.

Etter 74 minutter blir Hyypia tatt ned innenfor 16-meteren av Doupadiop - eller er det hands? Gerrard tar straffen og scorer!! (Se straffemålet her).

Lite skjer de siste minuttene, men Portsmouth forsøker så smått etter hvert å få til en sluttspurt for å få en utlikning. De skaper også noen nervepirrende halvsjanser.

Et minutt på overtid blir Robbie Keane satt på til fordel for Gerrard.
Kveldens kamp ble en arbeidsseier der Liverpool produserte mengder med sjanser, men kun scoret et mål på straffe. Med Keane på benken og Torres fortsatt ute med skade sliter laget med å sette sjansene sine. Men det er et godt tegn at vi vinner på slike dager!

VIDEO, Se høydepunkter fra kampen:

More football highlights at fcfootballblog.com

---------------------------------------------------------------------------------
Les kampreferat også hos Liverpool.no, VG.no/live og BBC!

Laget som startet: Reina, Arbeloa, Hyypia, Carragher, Aurelio, Pennant, Alonso, Leiva Lucas, Babel, Gerrard, Kuyt.

Benken: Cavalieri, Dossena, Agger, Keane, Riera, Benayoun, Mascherano.

No comments:

Post a Comment