Wednesday, October 1, 2008

Liverpool - PSV Eindhoven 3-1

Onsdag var det klart for andre kamp i gruppespillet av Champions League. PSV Eindhoven ble et par nummer for små på Anfield. Se de historiske målene her!
Eneste forandring på laget siden 2-0-seieren over Everton i helga er at Fabio Aurelio kommer inn for Dossena. Og dessuten var Javier Mascherano og Yossi Benayoun tilbake på benken, etter et kort skadeavbrekk.

PSV tapte sin åpningskamp mot Atletico Madrid 3-0, mens Liverpool vant sin kamp mot Marseille 1-2. Og på forhånd hadde Liverpool fått et svært stort favorittstempel. Men ville dette tynge laget?

Kampen startet i et relativt bedagelig tempo, men allerede etter fire minutter scorer Dirk Kuyt, etter at Fernando Torres hadde rykket seg fri på høyre kant og laget corner! Se målet her!

Etter scoringen forsetter Liverpool å dominere spillet, med en godt bevegelig midtbane, i en kamp som fort kunne ende med rein overkjøring.

Kampen går deretter inn i en relativt hendelsesfattig periode, helt fram til Robbie Keane nesten er alene med keeper etter 19 minutter, men blir hektet inne i 16-meteren så han mister ballen - noe det burde vært dømt straffe for!

Når det nærmer seg en halv time har tempoet dalt betraktelig og det kan virke som Liverpool er i ferd med å slippe PSV noe mer inn i kampen. Liverpool produserer imidlertid en og annen sjanse, og etter 30 minutter får Torres stå omtrent udekka og heade på fem meter, men utenfor.

Men endelig, etter 33 minutter får Keane sitt første mål for Liverpool FC! Det skjer etter et nydelig innlegg fra Torres på høyre side, der Kuyt vanligvis befinner seg. Keane står på 16 meter og setter ballen i mål med innsiden av høyrefoten nede i venstre hjørne. Se målet her!

Andre omgang starter relativt rolig, men etter hvert som PSV må gå høyere i banen for å forsøke å score blir det flere åpninger for Liverpool. Etter 63 minutter får Liverpool frispark som Alonso legger fint mot Keane, men han bommer på mål. Og to minutter etterpå lurer Torres PSVs offsidefelle, men kippen går såvidt utenfor mål.

Etter 67 minutter kommer Benayoun inn for Albert Riera, som igjen har gjort en solid kamp. Og Liverpool går inn i en relativt hendelsfattig periode før Keane går av til fordel for Lucas Leiva.

Straks etterpå er scorer Captain Fantastic Steven Gerrard for tredje gang i sin andre CL-kamp denne sesongen, på et frispark fra 18 meter! Gerrards mål nummer 100 i Liverpool er utrolig vakkert! Se målet her!

To minutter etterpå scorer PSV et trøstemål når de kommer på en contring og klarer å snike seg inn bak et Liverpool-forsvar som kanskje allerede er i seiersrus. Se målet her!

Etter 80 minutter går Gerrard av og blir erstattet av Ryan Babel. Etter få minutter på banen, og etter å raskt ha skapt mye trøbel for PSV, går Babel ned for telling og ser ut til å ha veldig vondt i foten. Han er imidlertid oppe igjen etter en stund og har forhåpentligvis ikke pådratt seg noen alvorlig skade.

Deretter ebber kampen ut til en utrolig fortjent seier for Liverpool. Nå ser laget sterkere ut enn det har gjort på svært lenge og gjør at forventningen til resten av sesongen lett kan bli skutt i været.