Wednesday, January 30, 2008

West Ham - Liverpool 1-0

Onsdag skulle Liverpool forsøke å finne tilbake til vinnerformen på Upton Park. Det skulle de ikke klare, isteden ble 7. plass på tabellen et faktum.

Igjen velger Rafa Benitez å starte med Fernando Torres og Dirk Kuyt på topp fra start, og lar Ryan Babel bli på benken. Også Martin Srktel må finne seg i å starte blant reservene.

Rafa Benitez trenger sårt en seier på Boleyn Ground etter fire uavgjorte på rad. Og til tross for at han denne uka har fåt entillitserklæring fra eierne er det som Kenneth Fredheim på Canal+ så riktig sier: En slik erklæring er gjerne "the kiss of death" for en manager.

Liverool har mye av spillet de førset minuttene og etter omkring fem minutter er Yossi Benayoun farlig frampå med et forsøk på å kippe over keeper, men ballen går over mål.

Liverpool fortsetter å dominere ballinnehavet og virker offensive i innstillingen, men klarer ikke å skape de store sjansene. Men etter 18. minutter er det tellefeil i Hammers-forsvaret så Torres kommer alene gjennom. Men han får ballen litt for langt foran seg og West Hams keeper er tidlig ute og snapper.

Etter 21. minutter får West Ham sin første store sjanse når det er rot i våre bakre rekker. Men heldigvis ender angrepet i et skudd over mål. Og etter 26. minutter får Hammers et frispark som går rett i tverliggeren etter å ha gått via hodet til Steve Finnan.

Etter at Liverpool var best de første 20 minuttene har West Ham tatt over initiativet. Og de få gangene våre gutter forsøker å skape noe virker det for tilfeldig og planløst. Rafa Benitez ser ikke blid ut når lagene går til pause etter en målløs omgang.

Vi kan bare håpe at Benitez har gitt spillerne hårfønersveis i garderoben slik at andre omgangen blir bedre. Og Kuyt virker overaskende frisk da han går rett i angrep etter avspark. Men det fører dessverre ikke til noe. Kuyt fortsetter å være livlig og agerer høyreving i det 48. minutt med et godt innlegg som Harry Kewell ikke får kontroll på foran kassa.

Etter 57 minutter kommer Torres på en fin heading mot mål, men en motstander står i veien og gir corner. Et hjørnespark som ikke fører til noe. Mange lurer sikkert på når Ryan Babel skal bli bytta inn og hvorfor han ikke starter. Det gjør jeg også.

Men i det 60. minutt blir isteden Kewell byttet ut til fordel for Lucas Leiva som scoret sitt første mål i rød drakt mot Havant & Waterlooville! Han kommer til en stor sjanse bare tre minutter etterpå etter et flott innlegg fra Torres. Tre minutter etter det igjen samarbeider Lucas fint med Steven Gerrard som gir ham en flott pasning før han skyter, men dessverre til side for mål. Lucas har vært utrolig god etter at han kom inn!

Etter 70 minutter snakker Torres på seg et gult kort etter helt klart å ha blitt tatt ureglementert av Lucas Neill. Frustrasjonen ser ut til å bre seg ettersom man går mot nok et uavgjort resultat. Fem uvagjort på rad har ikke Liverpool spilt siden Paisley var sjef på Anfield.

I det 72. minutt kommer endelig Ryan Babel inn om erstatter Benayoun. Han går rett i angrep og skaper en mulighet for Torres som stoppes av Hammers-keeperen.

Etter 78 minutter handser Hammerss-forsvarer Neill handser inni 16. meteren, men det blir ingen straffe. Men nesten tre minutter på overtid blir Ljungberg tatt i 16. meter vår og får straffe. Og det går som det må gå, selv om Pepe Reina nesten er på ballen.

West Ham vinner og den sportslige krisa i Liverpool blir bare større! Nå er vi på 7. plass ettersom City klarte uavgjort. Når var vi på en 7. plass sist?

Les også kampreferatLiverpool.no og VG.no/live!

Laget som startet: Reina, Finnan, Carragher, Hyypia, Aurelio, Benayoun, Gerrard, Alonso, Kewell, Torres, Kuyt.

Benken: Itandje, Crouch, Babel, Lucas, Skrtel.

No comments:

Post a Comment