Friday, May 2, 2008

Silly Season #1

Vi er igjen på vei inn i Silly Season. Hvem må dra og hvem er på vei inn?
Sesongen er så godt for over for Liverpool da det uansett resultat i de to gjennstående kampene blir 4. plass i serien og laget er slått ut av Champions league. Derfor starter jeg nå artikkelserien Silly Season 2008, som fokuserer på hvilke spillere som forsvinner og hvem som blir hentet inn til neste sesong. Artiklene vil dukke opp med ujevne mellomrom når ryktebørsen er på det mest glohete.

Denne serien vil jeg starte med å blant annet referere til en artikkel i den seriøse britiske avisa The Times.

I en artikkel der hevdes det at følgende spillere er på vei inn:

Philipp Degen (Borussia Dortmund - free transfer)
Dette ryktet er tidligere blitt omtalt - og i følge Setanta Sports har Dortmund gitt opp ytterligere forsøk på å gi ham en ny kontrakt.
Fernando Amorebieta (Atletico Bilbao - £15m)
Ryktet om den 23 år gamle forsvarsspilleren er også tidligere behørig omtalt, og blir igjen nå bekreftet av Times.

Gareth Barry (Aston Villa - £10m)
Times legger også til Barry, som vi også tidligere har omtalt - og i følge blant andre The Daily Mail har Liverpool nå lagt et konkret bud på bordet for midtbanekollegaen til Gerrard fra landslaget.

I tillegg dukker i dag ryktet om Eric Abidal (Barcelona - £10m) opp hos FansFC. Nettstedet hevder at Benitez har fått en pen transferpung for sommeren, og at han ønsker å hente den franske venstrebacken fra Barcelona. 29-åringen kom til Barcelona for bare ett år siden fra Lyon for 15 millioner Euro.

- Akkurat nå er jeg her (i Barcelona) men hvis klubben velger å selge meg får vi se, sier han. Og Benitez skal ha gjort venstreback-plassen til en prioritet i dette transfervinduet.

The Times mener også at følgende spillere er på vei ut denne sommeren:

Harry Kewell, som står uten kontrakt denne sommeren, og trolig ikke vil bli tilbudt noen ny, Scott Carson, om det rette tilbudet kommer - for spilleren som er for god til å være andrekeeper, John Arne Riise, som bare har et år igjen av kontrakten og ikke har fått tilbud om noen ny.

I tillegg mener avisa at framtiden på Anfield er usikker for Jermaine Pennant og Peter Crouch. til og med Xabi Alonso, mener avisa sannsynligvis forsvinner i sommer, dersom noen er villige til å betale prisen som antydes å ligge på £15m. Trolig er i såfall Barry tenkt som hans erstatter.

Alonso sier imidlertid i dag til The Daily Telegraph at han ønsker å bli på Merseyside.

- Framtiden min er i Liverpool, fordi jeg signerte en ny kontrakt (i fjor sommer). Det går mange rykter, men de bryr jeg meg ikke om, sier han til avisa.

Hva tror du?

No comments:

Post a Comment