Wednesday, April 30, 2008

Chelsea - Liverpool 3-2 (e.e.o.)

Onsdag var skjebnekvelden som skulle avgjøre hvem som møter Manchester United i Champions League-finalen. Det ble en trist kveld for alle Liverpool-supportere. Se målene her!

Etter sjølmålet i første del av semifinalen scoret John Arne Riise sjølmål og mange var trolig spente på om han ville få spille returen. Det viste seg at Rafa Benitez hadde valgt å vise ham tillit på venstrebacken.

En annen stor overraskelse i lagoppstillingen var at Yossi Benayoun fikk starte på venstrekanten, framfor Ryan Babel som har gjort en god figur der den siste tiden.

Utgangspunktet var greit; Liverpool måtte score for å gå til finalen. Dermed kunne man i hvertfall håpe på et stormløp mot Chelsea-målet fra første sekund.

Og kampen startet naturlig nok med den energien og konsentrasjonen man kunne forvente, men likevel avventende. Chelsea naturlig nok redd for å slippe inn mål. Og etter fem minutter får Drogba vendt seg fri og skutt fra drøyt 20 meter, men aldri farlig for Pepe Reina.

Fire minutter etterpå lager Liverpool et fint agrep og spiller Fernando Torres fint gjennom ut mot venstre, men skuddet går rett på Cech som slår til corner.

I det 11. minuttet kommer Drogbamed ballen mot Liverpools 16-meter, men Martin Skrtel er der og stopper ham fint.

Det første kvarteret har Chelsea hatt ballen mest. Men etter 14 minutter får Torres en albue i bakhodet av en Chelsea-forsvarer og lager frispark. Riise vil gjerne gjøre ting godt igjen fra første kamp, men fyrer rett i muren.

Fire minutter etter er Drogba farlig frampå igjen og går forbi Jamie Carragher og får skutt. Men heldigvis går ballen utenfor mål.

Etter 21 minutter får Essien skutt fra 30 meter, men Reina tar det fint. Straks etter må dessverre Skrtel gi seg med en skade og inn kommer Sami Hyypia.

Fire minutter etter skyter Ballack, men Raina bokser fint ut. Det er en intens kamp vi er vitne til og Liverpool har overtatt noe mer av initiativet nå.

De sju neste minuttene skjer det ingenting foran målene, men etter 32 minutter glipper det i Liverpools forsvar og ballen ender til slutt hos Drogba som banker ballen i keeperhjørnet til Reina. Reprisen etterpå viser imidlertid at man kan diskutere om Kalou, som opprinnelig laget muligheten, var i offside.

Straks etter målet klarer Dirk Kuyt nesten å spille Benayoun gjennom. Men det blir bare nesten.

Etter 38 minutter ligger Steven Gerrard nede etter å ha blitt tatt hardt av Drogba. men han ser heldigvis ut til å klare seg greit.

Xabi Alonso ser seg nødt til å stanse Kalou som igjen er på vei gjennom etter 40 minutter. Det gir frispark og gult kort til Alonso. Frisparket blir tatt av Ballack og går i Stolpen!

Etter dette skjer det lite før dommeren blåser for pause. Og konklusjonen etter 46 minutter må være at Liverpool ikke har klart å være på det nivået de må være i en kamp av dette kaliber. Laget har rett og slett klart å skape for lite og latt Chelsea styre for mye av spillet. Skulle Rafa Benitez klare å hente fram det helt spesielle til andre omgang?

Da andre omgang ble sparket igang pøste regnet ned over Stamford Bridge. Og etter kun to minutter komme spiller Gerrard Dirk Kuyt igjennom, som flikker mot mål, men der er Cech og redder.

De neste minuttene er det mye kjemping på midtbanen og lite action foran målene. Chelsea la seg bakpå for å forsvare ledelsen og spørsmålet var når Benitez eventuelt skulle forsøke å gjøre endringer på laget. Statistikken viser at Liverpool har hatt ballen mest så langt, men det hjelper så lite.

Det neste skuddet på mål kommer etter 63 minutter fra Joe Cole, men er aldri vanskelig for Reina.

Men straks etter går Benayoun gjennom Chelseas forsvar og gir ballen Lekkert til Torres som sender ballen flott bak Cech! 1-1! Et resultat som dersom det stod seg etter full tid ville gi ekstraomganger.

Etter 65 minutter er det bruduljer på Chelseas 16-meter og en Chelsea-spiller handser, men det ser aldri dommeren.

Og nå er det Liverpool som har fått ekstra krefter og kjører Chelsea bakover på banen. Torres får en stor sjanse igjen etter 67 minutter, men klarer ikke å stokke beina fort nok.

Det er igjen stillingskrig på "Brua" og lagene kjenner på hverandre på midtbanen og driver hverandre fra skanse til skanse foran 16-metrene.

Den neste store sjansen kommer etter 76 minutter da Essien kommer forbi forsvaret på høyre side, men skyter i nettveggen.

Benitez velger å ta av Benayoun etter 77 minutter og sette på Jermaine Pennant. Han legger sitt første innlegg etter 81 minutter og treffer nesten Kuyt, men Cech er foran ham og tar ballen.

Tempoet og intensiteten i kampen har nå dalt betraktelig. Men regnet har gitt seg når det ser ut til å gå mot ekstraomganger.

Gerrard sitter nede med krampe et par minutter, men kommer heldigvis på beina igjen.

Det blir lagt til to minutter på Stamford Bridge. Og når ekstraomgangene er et faktum kan vi slå fast at Liverpool har reist seg etter den dårlige førsteomgangen. Benitez klarte å hente fram det som vi vet bor i laget og lørtet oss nok et steg nærmere Moskva. Blant annet ved å legge Gerrard lavere i banen så han kom seg unna Makelele.

Når første ekstraomgang sparkes igang har Chelsea satt på tidligere Liverpool-spiller Nicolas Anelka.

Etter et drøyt minutt av omgangen får Riise lagt inn i Chelseas femmeter og der er det mange røde, men ballen kommer aldri mot mål. Det ender med corner som Hyypia får på hodet, men rett utenfor mål!

Drogba går forbi forsvaret etter fire minutter, men der er selvsagt Carragher og rydder opp. Men straks etter er Essien der og banker ballen i målet bak Reina. Målet blir imidlertid annulert for offside. Nå er dramatikken maksimal på Stamford Bridge!

Etter seks minutter feller Hyypia Ballack på vei ut (!) av 16-meteren. Straffe til Chelsea! Den stter Lampard sikkert bak Reina.

Nå er Torres blitt tatt ut og inn er Ryan Babel kommet.

I det første ekstraomgang nesten er over kommer Chelsea gjennom, selv om det egentlig er offside, og Drogba setter ballen i mål igjen!

Det blåses for at lagene skal bytte banehalvdel. Skulle Liverpool igjen klare å snu det?

Etter 17 minutter blir Hyypia helt klart tatt inne i 16-meteren til Chelsea, men dommeren velger å overse det. Her ble Liverpool HELT klart snytt for en straffe!

Når det gjenstår ti minutter av ekstraomgangene ser det helt håpløst ut med hensyn til avansement. Og Chelsea er selvsagt flinke til å drøye tida.

Men etter 26 minutter skyter Babel fra 30 meter! Og den går rett i målet bak Cech!!
Det er nesten for utrolig til å være sant! Skulle det igjen gå?

Et minutt før full ekstratid går Kuyt i offside og ødelegger muligens siste mulighet for Liverpool. Gerrard raider opp på høyresida straks etter, men får ikke laget noen farligheter.

Og det ender straks etterpå. Det ble til slutt en trist kveld, til tross for at Liverpool klarte å reise seg igjen, delvis. Dermed går Chelsea til sin første Champions League-finale.