Tuesday, July 10, 2007

Benayoun har bestemt seg

Yossi Benayoun har bestemt seg. Han kommer til Liverpool. Det gjør også Ryan Babel.

Forhandlingene skal, i følge Chris Bascombe og Liverpool Echo være kommet til en kritisk fase - og nå sier Yossi Benayoun at han har bestemt seg for å ta turen til Merseyside. Begge overgangene kan i følge avisa være klare i løpet av 24 timer.

Det skal kun gjenstå formaliteter før Ryan Babel er klar, og prisen skal være på £10m. Prisen har vært problemet i forhold til Benayoun, men der skal det også se ut til å gå mot en løsning med en pris på £6m.

Ryan Babel er utvilsomt et ungt talent som vi vil få glede av. Men hva med Yossi Benayoun? Helt sikkert en enda mer rutinert spiller - også tilpasset Premier League, etter oppholdet i West Ham.

I Istrael har han kallenavnet "The Kid" og "The Diamond" - og skal være en av landets aller best betalte idrettsmenn. Han startet sin profesjonelle karriere i Ajax - akkurat som Babel. Men led av hjemlengsel og dro hjem til Israel og Hapoel Be'er Sheva. Der scoret han 15 mål på 25 kamper, før han dro videre til Maccabi Haifa. Der scoret han 55 mål på tre sesonger. Deretter dro han til Spania og Racing Santander og scoret 21 mål på 101 kamper.

En relativt målfarlig spiller, med andre ord. En kreativ spiller med "flair", som det heter på Engelsk. Altså at han kan produsere sjanser ut av ingeting.


I mai i år undertegnet han en ny avtale med West Ham, men nå ser det ut til at han kommer til oss! Jeg gleder meg!

Her er noen Benayoun-høydepunkter:


Mer Yossi:

No comments:

Post a Comment