Saturday, April 5, 2008

Arsenal - Liverpool 1-1

Lørdag var det klart for at andre del av triologien mot Arsenal skulle utspille seg på Emirates Stadium. Et reservepreget Liverpool klarte seg overraskende godt! Se målene her!
Både Steven Gerrard, Fernando Torres og Ryan Babel var plassert på benken fra starten av Premier League-kampen mot Arsenal, for å spare nøkkelspillerne til del to av kvartfinalen mot Gunners på tirsdag. Men Benitez hadde bestemt seg for å gi sjansen til debutant Damien Plessis - en ung, defensiv midtbanespiller, som har gjort sine ting godt på reservelaget. Det skulle bli spennende å se hvordan det gikk da han ble kastet til ulvene.

Forøvrig hadde Arsenal bestemt seg for å starte med Adebayour på benken, mens Bendtner fikk starte på topp. Van Persie er ute med skade. Og også Wenger har gjort mange endringer på laget siden sist kamp.

Et slikt oppgjør vil selvsagt ha en masse nerve knyttet til seg, og det startet også litt nervøst. Men allerede etter drøyt to minutter prøver Peter Crouch seg på et skikkelig langskudd fra 30 meter, og Arsenals keeper må slå til corner!

Mange ville antgelig trodd at dette ville bli en kamp hvor Liverpool ville blitt overkjørt. Men de første minuttene av kampen tydet ikke på noe slikt.

Og etter sju minutter er Crouch gjennom bak Arsenals forsvar, men dessverre i offside.

Etter ti minutter tar Martin Skrtel Walcott tøft ved dødlinja. Men det blir corner i steden for frispark.

Liverpools "reserver" spiller mye god fotball de neste minuttene og skaper noen halvsjanser. Og etter 16 minutter er John Arne Riise svært nære sitt første ligamål for sesongen, etter et flott gjennomspill fra Crouch. Men dessverre over mål!

De neste minuttene skjer det lite foran målene, men Liverpool fortsetter å legge press på hjemmelaget. Etter 24 minutter skyter Jermaine Pennant fra 20 meter, men til side for målet.

Tre minutter etterpå tråkker Bendtner på hælen til Pennant som blir liggende nede en stund, men kommer seg heldigvis på beina igjen.

Etter en drøy halvtime kommer en fin overgang som avsluttes av et skudd av Yossi Benayoun, men dessverre en alt for dårlig avslutning!

Etter 34 minutter får Arsenal sin første virkelig store sjanse, men Bendtner bare triller ballen i armene på Pepe Reina. Og etter 37 minutter får Arsenal en stor sjanse til - deres spiller kommer alene med Reina, men vår sisteskanse er igjen trygg, i samarbeid med Steve Finnan!

Og nå er det Arsenal som produserer mest, men etter 41 minutter skyter Reina en lang ball, som ender opp hos Crouch, som banker ballen til 1-0!

Et minutt etter full tid blåser dommeren av!

Alt i alt – forholdene tatt i betraktning - vil jeg si det har vært en god første omgang av et reservepreget Liverpool-lag, etter at Benitez tydeligvis har tenkt mer på tirsdagens mulighet til å kvalifisere seg til semifinalene i Champions League. Og bonusen med scoringen til Crouch gjør at vi godt kan komme unna dette med et godt resultat! I tillegg kan vi glede oss over en svært god debut at Plessis.

Da andre omgang ble trillet i gang kunne vi glede oss over statistikken som sier at Liverpool de siste fire årene ikke har tapt når de leder til pause. Og det skulle bli spennende å se om Wenger hadde klart å piske sine disipler i pausen til en bedre innsats før 90 minutter er over.

Etter 51 minutter får Toure stå veldig alene i Liverpool femmeter, men header heldigvis utenfor mål! Og to minutter etterpå kommer Bendtner svevende gjennom Liverpool fosrvar og stanger et innlegg bak Reina. Han slår til og med Crouch i lufta!

Og nå er det Arsenal som kjører kampen. Finnan får Flamini i bakhodet etter 56 minutter og blir liggende nede en stund.

Etter 60 minutter går debutant Plessis hardt inn i en duell med Walcott, men han tar ballen først, og slipper unna uten gult kort.

Arsenal fortsetter å presse, men våre forsvarskjemper gjør en godt jobb med å holde dem fra livet, selv om Adebayour har kommet inn med sin teknikk.

Og etter 65 minutter går Pennant av til fordel for Steven Gerrard, antagelig for å forsøke å utjevne styrkeforholdet etter Arsenals bytte! Og etter 65 minutter kan vi se av tv-bildene at også Tom Hicks igjen har tatt turen til Emirates!

Etter 69 minutter får Flamini til et godt skudd fra utenfor 16-meteren, men Reina redder fint!

Etter 74 minutter var det Andriy Voronins tur til å få mer spilletid, på bekostning av Benayoun. Tre minutter etterpå må Carragher kaste seg inn for å redde et godt initiativ fra Bendtner. Og nå er det Arsenal som står for det beste spillet og har flest sjanser på Emirates.

I det 79. minutt legger Crouch fint inn mot mål, men Voronin treffer ballen dårlig og skyter utenfor. Straks etterpå må Crouch vike plassen, etter god innsats, til fordel for Torres!

Tre minutter etter det får Voronin en flott gjennombruddspasning som han går på, og er nesten alene med keeper, men fomler med ballen som går over dødlinja. Og nå er det kort tid mellom sjansene. Gerrard og Torres samarbeider fint igjen i det 83. minutt, men den siste pasningen fra Torres blir for dårlig.

Fire minutter før slutt ødelegger Riise en fin sjanse da han skal samarbeide med Torres og Gerrard. Men hans forsøk på en pasning tilbake til Torres blir alt for lang!

Spenningen er til å ta og føle på de siste minuttene av kampen, med mye action i begge ender av banen. Men når dommeren blåser i fløyta har man igjen klart 1-1 borte mot Arsenal.

Og det må igjen sies å være et godt resultat, etter en andre omgang der Arsenal presset oss hardt. Men vårt defensive spill er igjen godt - og igjen lar vi være å tape en kamp når vi leder til pause. Begge lagene stilte med mange reserver - tirsdag kommer det endelig oppgjøret mot Arsenal i denne omgang!