Wednesday, April 2, 2008

Arsenal - Liverpool 1-1

Onsdag kveld var det klart for første del av en seks dagers triologi mellom Liverpool og Arsenal. Det ble en tett og spennende batalje. Se målene her!
Champions League-kampen denne uka er kamp nummer 200 mellom de to lagene, totalt. Og det er faktisk første gang vi møter Arsenal i en europacup!
Sist sesong spilte vi mot Arsenal fire ganger, men vant bare en gang - hjemme i serien. Vi ble imidlertid slått borte - og hjemme to ganger - i Carling Cup og FA-cupen.
Foran kampen var det sannsynlig at Javier Mascherano skulle komme tilbake til laget, etter én kamps suspensjon. I tillegg er også Alvaro Arbeloa og Fabio Aurelio tilbake etter skader.

De første minuttene av kampen var preget av forsiktig spill der lagene følte på hverandre og uten de store hendelsene i noen ender av banen. Arsenal startet imidlertid med å legge laget høyt på Liverpools banehalvdel.
Etter nesten seks minutter er imidlertid Pepe Reina ute på en liten sykletur for å stoppe en Arsenal-angriper på vei forbi vårt forsvar. Reina bommer på ballen ved første forsøk utenfor 16-meteren, men treffer heldigvis på andre forsøk.

De første ti minuttene av kampen er det et forsiktig Liverpool vi ser, som ikke tar noen store sjanser framover på banen, for å ikke blotte seg bakover. Et uavgjort resultat vil være et godt utgangspunkt for hjemmekampen neste uke.

Etter 16 minutter får Fernando Torres et stygt spark på ankelen. Men heldigvis reiser han seg igjen fort etterpå. Og etter 19 minutter får Arsenal en god sjanse på en corner, men Reina ordner opp! Straks etter er Van Persie gjennom, alene mot Reina, men skyter over. Og nå er det Arsenal som eier kampen.
I det 22. minutt scorer Adebayor på en heading etter corner. Og forsvarsspillet til Liverpool er under enhver kritikk!

Tre minutter etter jobber Steven Gerrard ballen gjennom Arsenal-forsvaret på en nydelig måte i samarbeid med Torres. Han legger inn og der ligger Dirk Kuyt som setter ballen i mål i samarbeid med en Arsenal-spiller! Utrolig viktig med bortemål i Champions League!

Etter 32 minutter kommer Ryan Babel til et godt skuddforsøk fra Arsenals 16-meter, og Torres er på vei på den eventuelle returen. Men den kommer aldri. Og nå er det Liverpool som har initiativet i kampen!

Mot slutten av omgangen får kampen et mer åpent bilde, med sjanser i begge ender av banen. Men det ebber ut til pause med uavgjort. Helt greit, selv om vi ikke skulle sluppet inn mål. Men Arsenal også gjorde en blunder i forsvaret sitt og ga oss et viktig bortemål!

Arsenal starter andre omgang med å ta av Van Persie og sette inn Walcott.

Etter to minutter blir Torres revet ned av Senderos, som får gult kort. Straks etter får Kuyt absluttet fra fem meter, men Arsenals keeper redder.

De neste minuttene er det få store sjanser. Benitez forbereder Yossi Benayoun på å bli byttet inn.

Spillet går nå i et enormt tempo, drevet av et Arsenal som gradvis får mer tak på sitt eget spill. Men det de skaper fører ikke til noen store sjanser.

Så kommer Benayoun inn etter 56 minutter, mens Babel går ut.

Den neste store sjansen kommer etter 65 minutter da Arsenal nesten er gjennom. Deretter kommer de gjennom forsvaret en gang til, og Kuyt river ned en spiller med armen. Det skulle hatt straffe. Men heldigvis for oss blir det dømt corner!

Fire minutter etterpå er det klabb og babb i forvaret igjen, men Kuyt får til slutt banket ballen ut av målgården!

Liverpool kommer litt etterpå på et kontringsforsøk, og Kuyt gir en strålende pasning til Torres, som dessverre aldri når fram.

En corner i det 73. minutt skaper en skummel mulighet for Liverpool, men det ender dessverre ikke med noe.

Xabi Alonso går av etter 76 minutter og erstattes av Lucas Leiva.

De neste minuttene er det igjen en sjansefattig periode. Så blir Torres tatt av fem minutter før full tid, og inn kommer en Andriy Voronin som det er lenge siden vi har sett på banen!

Når fjerdedommeren viser tre minutter tillegg i tiden kan vi konkludere med at 1-1 er et utmerket utgangspunkt for returoppgjøret neste uke på Anfield. Og det skjer heller ikke noe mer viktig før tiden er omme. Spesielt synes jeg Martin Skrtel og Sami Hyypia utmerket seg med godt stopperspill i kveld, i tillegg til en hardtarbeidende Kuyt! Men alt i alt var dette selvsagt en lagseier. For 1-1 borte mot Arsenal er en seier!