Tuesday, April 22, 2008

Det koker på Merseyside

Dramatisk opptrapping av maktkampen i Liverpool før første semifinale i Champions League. Keeper på vei fra Tyneside? Spansk forsvarer linkes igjen. Og enda mer...
Foran tirsdagens toppdramatiske første kvartfinale i Champions League mot Chelsea koker det rundt klubben Liverpool FC.

For ikke nok med at deleier George Gillett har invitert en delegasjon med representanter for den investeringslystne Sjeik Mohammed og Dubai International Capital (DIC). I tillegg har den forhatte deleieren Tom Hicks planer om å ta turen over atlanteren for første gang siden desember. Noe politiet på Merseyside mener er en dårlig ide.

Gillett senior vil imidlertid ikke være tilstede på Anfield på grunn av sykdom, men hans representanter, inkludert Foster Gillett vil ønske DIC velkommen. Noe som burde være et klart signal om hva Gillett ønsker å gjøre med sin eierandel. Og i følge Premiership Latest er DIC stadig like sikre på at de en vakker dag vil ha full kontroll over Liverpool FC.

Hicks har tidligere gitt klart uttrykk for at det er fullstendig uaktuelt å selge Gilletts andel av klubben til DIC, noe Gillett og hans advokater tror de vil finne en måte å omgå. Og Gillett hevder stadig sterkere at han ALDRI vil komme til å selge noe av sin andel til Hicks. Og da begge deleierne skulle være representert på Emirates i forrige Champions League-runde, ba de spesifikt om å ikke bli satt sammen på tribunen.

I følge The Daily Mail vil Liverpool i sommer forsøke å hente Newcastles førstekeeper Steve Harper fra Tyneside til Merseyside. Keeperen til skjærene er blitt 32 år gammel og kontrakten hans på St James Park går ut om et år. Dermed kan han komme til å koste så lite som £500.000.

Rafa Benitez skal i følge avisa ha mista trua på andrekeeper Charles Itandje og ønsker seg Harper for å gi Pepe Reina kamp om statusen som førstevalg i buret. Harper har vært hos The Magpies så lenge som 15 år, men har bare spilt litt over 100 kamper. Denne sesongen har han imidlertid fått muligheten på grunn av Shay Givens skade.

Forøvrig melder fotballbloggen Talkingsoccer at både Liverpool og Newcastle skal sie interesse for å hente Athletico Bilbaos Fernando Amorebieta.

Et rykte som første gang dukket opp i oktober i fjor.

Begge klubber skal ha fulgt med på forsvarsspilleren som er 23 år i flere måneder og skal være klare for et bud på omkring £15m.

---------------------------------------------------------------------------------
Flere nyheter:
Benitez: Grant gjør en god jobb, men vi har ingenting å frykte (Evening Standard)
Video: Bentez snakker om tirsdagens Champions League-kamp (The Guardian)
Benitez: Dette er mitt beste lag noensinne (Mail on Sunday)
Nei takk til Rafinha, ja takk til Barry (Liverpool.no)

No comments:

Post a Comment