Tuesday, April 22, 2008

Liverpool - Chelsea 1-1

Tirsdag var det for tredje gang på like mange år klart for at Liverpool skulle møte Chelsea i en semifinale i Champions League. Et sjølmål av Riise ødela festen. Se målene her!
To ganger tidligere har vi klart å slå ut de blå fra London fra den gjeveste Europacupen. Skulle vi klare det igjen? Det var uansett viktig at Liverpools kaptein og talisman Steven Gerrard hadde friskmeldt seg til møtet.

Igjen hadde Rafa Benitez bestemt seg for å starte med den etter hvert så vellykkede 4-2-3-1-formasjonen som har gitt suksess så langt i 2008, med Fernando Torres på topp og Ryan Babel og Dirk Kuyt på flankene.

Kampen startet med et tidlig friskpark til Chelsea på omkring 18 meter etter et drøyt minutt. Men skuddet fra Drogba gikk via muren til corner som Pepe Reina slo fint videre.

De neste minuttene var det mye kjemping om ballen, mest på Liverpools banehalvdel.

Etter 12 minutter får Kuyt et fint framspill og er nesten alene med Chelseas keeper, men blir forstyrret for mye til å klare å lage mål. Og etter hvert klarte Liverpool å overta mye av initiativen.

I det 17. minuttet får Drogba igjen sjansen, etter et fint Chelsea-angrep som avsluttes med et innlegg nesten nede ved dødlinja. Men Reina er fint nede og redder.

I det 25 minutt spiller Liverpool seg fint gjennom på Chelseas venstre side, og to røde klarer å spille ut fire blå, men den endelige pasningen har adresse, men får ingen mottaker.

Etter 28 minutter forsøker Drogba seg på å gå fra Jamie Carragher inn i vår 16-meter etter et fint gjennomspill. Men han blir stoppet og vil ha straffe, men reprisen viser at det heller var Carragher som burde hatt frispark.

To minutter etter får Torres en gigantisk mulighet, etter et flott gjennomspill, men Chelseas keeper er godt med.

Liverpool har nå lagt et helt klart press på Chelsea og etter 38 minutter blir Kuyt dytta inne i 16-meteren til Chelsa. Men det blir ikke dømt straffe.

Etter 42 minutter får Liverpool endelig uttelling for det gode spillet og trykket mot The Kop. Kuyt gjør nesten alt sjøl når han ligger bak Chelsea-forsvaret etter en gjennomspilling, og overlister Chelseas keeper. 1-0!

Det er også stillingen når dommeren blåser for pause.

Andre omgang starter med at Drogba forsøker på et soloraid mot Liverpools mål, men Martin Skritel, som igjen gjør en god kamp, snapper ballen frekt foran ham.

Liverpool legger igjen press på Chelsea og skaper mye framover mot Peter Cech. Etter 51 minutter er det komikveld i Chelsea-forsvaret, men skuddet fra Xabi Alonso går via en Chelsea-spiller til corner.

Nå er det Liverpool som har nesten hele initiativet i kampen og ingenting går Chelsea sin vei. Pg etter 58 minutter fyrer Ryan Babel fra nesten 20 meter. Ballen stryker rett utenfor fra mannen som har startet 2. omgang svært godt.

Etter en times spill må Fabio Aurelio gå av banen med en strekk i lysken og inn kommer dagens eneste norske deltaker, John Arne Riise.

Et par minutter etterpå er det en helt klar hands på en Chelsea-spiller inne i deres 16-meter, men dommeren ser det ikke, eller lar det bare passere.

Chelsea forsøker å kjempe seg inn i kampen igjen og får til et par halvsjanser, men virker blotta for sjøltillit. Og etter 68 minutter filmer Drogba noe voldsomt rett utenfor Liverpools 16-meter etter at Riise har stoppet ham med kroppen. Han blir liggende nede et par minutter, men var selvsagt aldri noe særlig skadet.

Etter 75 minutter blir Babel tatt av til fordel for Yossi Benayoun.

Etter 80 minutter er Liverpool i ubalanse defensivt, og Chelsea forsøker å benytte seg av anledningen på å gå gjennom forsvaret vårt, men faren avverges i siste øyeblikk.
Fire minutter etterpå skyter Gerrard fra hjørnet av 16-meteren til Chelsea, men keeper får slått ballen over til corner. To minutter etter det igjen får Torres et perfekt framspill og skal til å gå alene mot mål, men fomler med ballen og ødelegger angrepet.

Den tilsynelatende siste store sjansen kommer etter 93 minutter da Skrtel av alle spillere er oppe og laget hjørnespark etter å ha forsøkt seg på en "tap-in". Corneren fører til skudd fra Torres som blir stoppet av Chech.

Men straks etter skal Riise heade et lavt innlegg på nærmeste stolpe ut av egen 16-meter. Han presterer imidlertid å plassere ballen i eget nett bak en sjanseløs Reina! 1-1!

Når dommeren blåser i fløyta for full tid skulle Liverpool ha hatt et greit utgangspunkt for returen på Stamford Bridge neste uke. Liverpool burde vunnet med minst ett mål til etter å ha skapt en svært god og underholdende forestilling på Anfield. Dessverre blir hele kampen ødelagt av et utrolig surt sjølmål i kampens siste sekund.

Det som forundrer meg mest i denne kampen er det til dels grisete spillet til Chelsea som kommer unna med bare ett gult kort.