Sunday, April 13, 2008

Liverpool - Blackburn 3-1

Dommeren kom i fokus da Liverpool klarte å feste grepet om 4. plassen i Premier League søndag, ved å slå Blacburn på Anfield.
På samme dag som Tom Hicks slår fast at han er rett mann til å styre Anfield-skyta videre og det dukker opp rykter om at selveste Maradona er på vei til Anfield, skal Liverpool møte sine ligakonkurrenter Blackburn, 12 poeng og fem plasser under oss på tabellen. Så er spørsmålet om laget har klart å nullstille seg etter sensasjonelt nok å ha klart å slå ut Arsenal fra Champions League. På papiret burde det være "piece of cake", men vi vet av erfaring at virkeligheten er en helt annen enn på papiret.

Blackburn har kun vunnet én av totalt 18 kamper mot Liverpool i Premier League og på Anfield har de ikke vunnet siden 12. september 1993! Det er tre dager til Rafa Benitez fyller 48 år, så kanskje Liverpool skulle klare å gi ham en tidlig bursdagspresang? Særlig ville det vært godt etter at Everton kun klarte uavgjort lørdag.

Når det gjelder spillere kunne som kjent ikke Javier Mascherano starte på grunn av suspensjon. Ellers er Kewell, Pennant og Agger fortsatt skadet.

Da lagene sparket kampen i gang var det med sørgebånd, siden det tirsdag er 19 år siden Hillsbrough-ulykken. Dirk Kuyt, igjen i form av høyreving, kommer til et første innleggsforsøk etter to minutter, men ballen går ut.

To minutter etter prøver Blackburn seg på en gjennomspilling etter et innkast, men går rett i offsidefella. En repetisjon av bildene seinere i kampen viste imidlertid at mannen som fikk ballen og satte den bak Pepe Reina, aldri var i offside...

Det er forøvrig Liverpool som har ballen mest de første minuttene, i en kamp som ikke har et alt for stort tempo. Og etter åtte minutter treffer en corner rett på panna til Fernando Torres, men ballen går såvidt utenfor!

Et fryktelig tilbakespill av Blackburn-forsvaret blir nesten snappet av Torres, men Friedel får såvidt en tå på ballen.

Etter 17 minutter går Steven Gerrard på et løp etter ballen inn i 16 meteren og snubler i kneet til Friedel, men det blir ingen straffe. Og Gerrard ville uansett aldri ha nådd fram til ballen som trillet over dødlinja.

Etter 20 minutter hadde Liverpool hatt kontroll på ballen mer enn 61 prosent av tiden. Men ble det produsert nok sjanser?

Etter 25 minutter går Gerrard nesten alene mot mål med ballen, men blir tatt igjen av en Blackburnforsvarer som legger han i bakken, rett utenfor 16-meteren, men ingenting fra dommeren! Dommer Alan Wiley har rett og slett lagt lista utrolig høyt for hva som er lov å foreta seg på Anfield denne søndagen. Og straks etterpå produseres nok en stor mulighet, men igjen går ballen utenfor.

Etter 38 minutter får Torres kjempet til seg et frispark på siden av 16-meteren. Gerrard slår et godt innlegg, men Kuyts avslutning går rett på utsiden av målet.

Fire minutter etterpå er Ryan Babel i skuddposisjon rett utenfor 16-meteren og fyrer av, men alt for dårlig. Fire mann var med i angrepet og blir stående ubrukt!

Når Wiley blåser av etter 46 minutter med fotball kan vi slå fast at det har vært en relativt spenende omgang med en del diskutable situasjoner. Men ikke alt for mange store sjanser og et nokså labert tempo. Og undertegnede er ikke mer enn middels fornøyd med hjemmelagets innsats.

Andre omgang sparkes i gang med et skudd fra Torres rett fra midtsirkelen, men langt over Friedels mål foran The Kop. Og de neste par minuttene produserer Liverpool et par andre store sjanser.

Det er tydelig at Benitez har bedt sitt mannskap om å sette opp tempoet på ballen, for det går fortere i svingene nå enn i 1. omgang. Etter 56 minutter får Liverpool et frispark på hjørnet av 16-meteren. men skuddet som kommer er ikke godt nok og spillet blir blåst av for angrep på keeper.
To minutter etterpå er det slutt for Ryan Babel, som bytter plass med Yossi Benayoun.
Nå har Liverpool omtrent parkert foran Blackburns mål og etter 60 minutter går Gerrard gjennom hele Blackburn-forsvaret i samarbeid med Lucas Leiva og banker inn sitt 11. Premier League-mål!

Blacburn kommer etter dette til et par halvsjanser for å forsøke å svare på målet. Og nå har kvaliteten og intensiteten på kampen falt en del.
Etter 72 minutter legger Martin Skrtel en Blackburnspiller som er sistemann ned på omkring 40 meter. Skrtel er heldig som bare får gult kort, på samme måte som Blackburnspilleren som tok ned Gerrard på 16-meteren i første omgang var heldig med at det ikke engang ble frispark.
Etter 78 minutter får det mulige transfermålet Bentley et litt billig frispark på omkring 20 meter, og viser hvilken god skuddfot han er når ballen bare såvidt stryker utenfor Reinas høyre hjørne.

Etter 80 minutter blir Torres nokså klart felt i Blackburns 16-meter, men dommeren har bestemt seg for å ikke dele ut noen straffer i dag.
Og i det 82. minutt scorer Torres i sin 7. hjemmekamp på rad og sitt 22. seriemål totalt, etter et flott innlegg fra Gerrard!
Et drøyt minutt etterpå er Gerrard igjen på vei igjennom, og blir tatt ned i 16-meteren, men nok en gang ser dommeren en annen vei!

Fem minutter før full tid tas Torres av og Andriy Voronin kommer inn. Og to minutter etter det igjen går Xabi Alonso av til fordel for John Arne Riise.
Og to minutter etterpå samarbeider Riise med Voronin som setter ballen sikkert bak Friedel til 3-0. Han blir litt skadet i situasjonen, men kommer seg raskt på beina igjen.
To minutter på overtid får Blackburn et trøstemål ved Roque Santa Cruz.

Og det var fortjent at Liverpool vant i dag, selv om man ikke brukte femtegiret alt for ofte. Det går mot at 4. plassen blir sikret og at man kan konsentrere seg om semifinalene i Champions League.

---------------------------------------------------------------------------------

Laget som startet: Reina, Arbeloa, Carragher, Skrtel, Aurelio, Lucas, Alonso, Kuyt, Gerrard, Babel, Torres.

Benken: Itandje, Hyypia, Riise, Voronin, Benayoun.