Friday, April 25, 2008

Gull av gråstein?

Hvem kommer i sommer, og hvor gode er de? Jeg har sett litt på tilsynelatende aktuelle spillere.
Så ser det altså ut til at Rafa Benitez' handleliste for sommeren er klar. Men hvem består den av? Det som ser ganske klart ut er at Rafa ønsker seg forsvarsspilleren Philipp Degen fra Borussia Dortmund.

I følge Goal.com skal Rafa handle fem spillere for £30m denne sommeren. Det samme nettstedet hevder også at Degen er så godt som klar. Ingen av partene har offsielt bekreftet handelen, men avtalen skal være så godt som i havn, og Degen har allerede spilt sin siste kamp for Dortmund, etter å ha pådratt seg en skade.

Men hvem er han?

25-åringen vil i sommer representere Sveits i EM og er i første rekke tenkt som høyreback, der Jamie Carragher til tider denne sesongen har vikariert, siden Steve Finnan ikke lenger ser ut til å være et førstevalg. Han har en tvillingbror, David Degen, som spiller for FC Basel.

Degens kontrakt løper ut denne sommeren, og vil derfor komme gratis på Bosman om han ikke signerer ny kontrakt med sin tyske klubb. Han blir betegnet som offensiv og god med ball og har 70 kamper for Dortmund, og 29 kamper for Sveits.

I tillegg skal Benitez i følge flere medier være interessert i tidligere omtalte Gareth Barry, og Fernando Amorebieta.

Også dukket Antonio Valencia opp - Wigans høyreving. 22-åringen fra Ecuador signerte for Wigan i januar etter å ha vært der på lån fra Villareal siden sommeren 2006. Han kan både spille sentralt på midtbanen og ute på høyrevingen, og det er trolig der Benitez har tenkt ham inn i laget, om han kommer.

Wigans manager Steve Bruce omtaler ham som en utdøende rase - spillere som har evnen til å gå med ballen og gå forbi motspillere. Han mener imidlertid at han ikke kommer til å forsvinne til Liverpool eller noen annen klubb. Til Daily Mail sier Bruce imidlertid at om Manchester United kommer på banen blir det vanskelig å motstå tilbudet. I tillegg skal Manchester City også ha vist interesse.
Om dette er Benitez sin shoppingliste for sommeren må jeg si jeg er litt skuffa. Hvorfor ikke gå for noen større og mer etablerte navn, isteden for å forsøke å lage gull av noe som i hvertfall ved første øyekast ser ut som gråstein?

Hva mener du?

2 comments:

  1. Om dette er Benitez sin shoppingliste for sommeren må jeg si jeg er litt skuffa. Hvorfor ikke gå for noen større og mer etablerte navn, isteden for å forsøke å lage gull av noe som i hvertfall ved første øyekast ser ut som gråstein?

    Hvorfor ikke gå for etablerte navn? Hmm... la meg se.
    Vi kan jo bli som Chelski, strø rundt oss med penger, og kjøpe spillere som er fantastisk gode, betale £20M for hver. Bare se på Ballack eller Sjevsjenko. Knallkjøp.
    Eller, vi kan gjøre som United/Arsenal og mindre klubber. Kjøpe up and coming spillere. Og 70 kamper i Bundesliga er ikke dårlig. Dessuten, hvem hadde hørt om Alonso eller Mascherano før de kom til Liverpool?

    ReplyDelete
  2. Jeg hadde hørt om Mascherano. Han har lenge vært et kjent navn og spilte vel relativt bra for Argentina under vm 2006. Det var vel et sjokk for mange da han og Tevez i forrige sesong signerte for West Ham, Her fikk han ikke ut sitt fulle potensiale og slet vel også med spilletid.

    Jeg er enig i at om dette er shoppinglisten blir jeg veldig, veldig skuffet. Liverpool trenger spillere som kan gå rett inn og heve laget. Benitez begynner å kjenne presset og bør levere en bedre sesong kommende år. Da nytter det ikke med up and coming spillere.

    ReplyDelete