Tuesday, April 8, 2008

Liverpool - Arsenal 4-2

Tirsdag kveld ble det spilt en fantastisk kamp i Champions League på Anfield. Og nok en gang er Liverpool klar for en semifinale i den gjeveste Europa-cupen! Se målene her!
Liverpool hadde et godt utgangspunkt etter 1-1 i første kamp på Emirates Stadium i London. Men hvem skulle starte på topp? Målmaskinen Fernando Torres, etter å ha hvilt i forrige kamp, eller Peter Crouch etter å ha spilt godt og scoret i forrige kamp? Og igjen overrasker Benitez med laguttaket og tar ut begge to, i en offensiv lagoppstilling!

Det har vært ordkrig før kampen, og Benitez sier Champions League er eneste sjanse for Arsenal til å vinne noe denne sesongen, melder BBC. Liverpools tidligere manager Gerard Houllier tror imidlertid at det er Gunners som går videre, melder Setanta Sports.

Om Liverpool skulle ryke ut av det gjeveste Europaselskapet tirsdag kveld er det for de røde kun en fjerdeplass i Premier League å kjempe om, eventuelt en tredjeplass om man er svært optimistisk.

Og det er Liverpool som står igjen med favorittstempelet når kampen startet. Men ville de unge spillerne til Arsene Wenger klare å overliste Liverpool? Allerede etter ett minutt får Arsenal frispark rett utenfor Liverpools 16-meter. Men skuddet går rett i Liverpools mur.

Et minutt etterpå er Adebayour på plass bak forsvaret vårt, men heldigvis for oss i offside. Og to minutter etter dette igjen er Arsenal igjen på vår 16 meter og forsøker å spille seg gjennom. Men nok en gang er det minst én mann i offside!

Og nå har Arsenal parkert foran Liverpools mål ved The Kop, på jakt etter å utlikne Liverpools boremål på Emirates. Liverpool kommer imidlertid på sitt første store angrep etter omtrent åtte minutter og straks etter går Adebayour nok en gang i offside når Arsenals slår kontra.

Men etter 12 minutter, etter et enormt offsensivt trykk fra Arsenal klarer Diaby å sette ballen innenfor Pepe Reina i keeperhjørnet til 0-1. Kan det kalles en tabbe av Reina?

Men målet kom tidlig og om Liverpool skulle score et mål vil det bli ekstraomganger og eventuelle straffer. Men nå slurves det mye i midtbaneleddet og Liverpool gir bort ballen alt for lett!

Etter omtrent 23 minutter får Liverpool til et godt angrep, men Fabio Aurelio blåser ballen langt over. Og tre minutter etter får Torres en fin ball gjennom av Crouch, men fomler med ballen i det avgjørende øyeblikket.

i det 29 minutt kommer Aurelio til et fint innlegg som Arsenal må slå til corner. Corneren går rett i pannebrasken på Sami Hyypia, som starter nedbetalinga på fersk kontrakt me då klinke ballen i hjørnet til 1-1!

Og nå er det Liverpool som har overtatt det offensive trykket i kampen. Og etter 34 minutter fyrer Steven Gerrard fra 20 meter etter å ha snudd seg. Men dessverre over mål.

Etter 38 minutter ser det ut til at Flamini måtte gi seg, etter å ha tråkket over. Noe som ville svekke Arsenal. Og det ble fort klart at han måtte gi seg og han ble erstattet av Gilberto.

De siste minuttene av første omgang skjer det ikke alverdens foran målene. Men Crouch får lagt inn til Alonso som skyter fra 20 meter, nesten et minutt på overtid. Men skuddet går i blokka.

Resultatet etter først omgang er imidlertid helt greit, etter at Arsenal startet best. Men da de hadde fått løpt seg varme var det våre røde helter som tok over!

Andre omgang ble sparket igang med Liverpool rett i angrep. Og Crouch kom på skuddhold alerede etter et halvt minutt. Men ballen ble stoppet av keeper foran The Kop.

Og det er Liverpool som starter andreomgangen best, akkurat som de avsluttet første. Etter 52 minutter kommer Torres til et fint innleg som ender hos Aurelio, som skyter, men ballen går via leggen til Crouch og utenfor mål.

Liverpool presser Arsenal høyt og jobber tålmodig i midttbaneleddet. Og når stillingen gjør at ingen ytterligere mål gir ekstraomganger, er det lett å begynne å safe. Og det kan de se ut som Arsenal forsøker å gjøre.

Og etter 68 minutter får endelig Torres sin store mulighet. Han vender opp inne i 16-meteren til Arsenal, med fire forsvarerer rundt seg. Så plasserer han ballen hardt rett i vinkelen!

Arsenal svarer med å kaste seg rett i angrep. De ville gå til semifinalen på 2-2, så det var fortsatt behov for nok et Liverpool-mål. Og etter 76 minutter frispilles Torres fint av Crouch, men får ikke sving på skuddet.

Straks etter går Crouch ut til fordel for Ryan Babel. Og babel setter preg på kampen straks han kommer inn. Etter 78 minutter skyter han hardt fra 22 meter, men ballen går via et Arsenal-bein til corner.

Nå er det Liverpool som har det meste av initiativet på Anfield. Men så går Walcott over nesten hele banen alene, før han legger ballen til Adebayor, og Reina er sjanseløs!

Straks etter er det straffe til Liverpool når Babel rives ned inne i 16-meteren! Den setter Gerrard hardt og sikkert i mål!

To minutter etter det igjen blir Torres tatt av, til fordel for John Arne Riise. På tide å knappe igjen bakerst!

Og i det 91. minutt springer Babel ballen gjennom Arsenal og nesten inn i deres mål! Et fantastisk mål!

Straks etter blåses kampen av, og Liverpool ER i Champions League-semifinalen - NOK EN GANG! OG NOK EN GANG SKAL VI SLÅ CHELSKI! SAY NO MORE!