Saturday, April 26, 2008

Birmingham - Liverpool 2-2

Lørdag var det klart for Liverpool tredje siste ligakamp for sesongen mot Birmingham på St. Andrews. Det ble en ujevn kamp av begge lag.
Birmingham spilte denne kampen med ryggen mot veggen i forhold til nedrykksstriden. Det var livsviktig for den neste største klubben i Englands nest største by å ta poeng.

Liverpool startet med et reservepreget lag for å spare spillere til Champions League på onsdag, etter å ha sikret seg 4. plassen. Steven Gerrard startet på benken, mens Fernando Torres ikke engang var med i troppen. Dermed fikk Andriy Voronin og Peter Crouch sjansen på topp fra start, som mot Fulham.

Men uansett hvor reservepreget Liverpool var fra start var det liten tvil om hvem som var favoritter og spillere som ikke er førstevalg på lageet vil selvsagt alltid gjøre alt de kan for å imponere manageren. Man skal imidlertid heller aldri undervurdere viljen som finnes i et nedrykkstruet lag. Og Liverpool har faktisk ikke klart å slå Birmingham i de fem siste oppgjørene lagene imellom.

Kampen startet i et relativt behagelig tempo i sola på St. Andrews. Og etter fem minutter får Liverpool sin første corner. Men det hele ender i et elendig skudd fra Lucas Leiva. Tre minutter etterpå er imidlertid Lucas litt nærmere på et skudd fra omkring 16 meter.

Det er Liverpool som har startet kampen best og hatt det meste av initiativet.

Etter nesten 15 minutter får Birmingham sin største sjanse så langt da Forsell klarer å snu seg i Liverpools 16-meter og skyte, men Pepe Reina er trygg mellom stengene.

De neste minuttene er det mye ballføring på midten, uten de store hendelsene foran noen av målene.

Etter 25 minutter får Liverpool til et relativt godt innlegg, men ballen surres til slutt bort av Yossi Benayoun på venstrekanten.

Etter 33 minutter får Birmingham en enorm sjanse når McFadden får lagt inn bak Liverpools forsvar og Forssell får stå helt alene i 16-meteren og dunke ballen inn bak Reina. 1-0!

Birmingham skapte rett og slett et fint angrep og Liverpool var dårlige i forsvar!

Rett før klokka viser 40 minutter skaper Crouch sin første store mulighet og får til et godt skudd på mål, men heller ikke denne gangen er det godt nok til å overliste keeper.

Et drøyt minutt etterpå er Voronin litt ufin i en takling og får et litt ufortjent gult kort.

Et lite minutt på overtid blir Jermaine Pennant tatt ulovlig på vei mot 16-meteren med ballen. Det blir gult kort til Birmingham-spilleren og John Arne Riise legger ballen til rette for å skyte. Og skuddet er godt, men stryker såvidt over mål.

Dermed er omgangen over og Liverpool kan gå i garderoben med et fullt fortjent mål imot før andre omgang. Våre helter har ikke vært i nærheten av det vi vet de kan.

Da andre omgang ble sparket i gang skulle det bli spennende å se om Benitez hadde klart å inspirere sine spillere tilstrekkelig til å løfte seg etter å ha vært relativt slappe i de første 45 minuttene.

Etter omkring 48 minutter forsøker Riise seg på et c-moment inne i Birminghams 16-meter uten at det fører til noe.

Martin Skrtel lager frispark på omkring 22 meter etter 53 minuttere. Frisparket fra Sebastian Larsson går rett i nettet til høyre for Reina. Et meget godt skudd som ikke kan lastes keeperen.

Liverpool hadde nå bare en drøy halvtime på å forsøke å redde poeng og ansikt. Skulle Benitez risikere å sette på Gerrard?

Etter drøyt 62 minutter får endelig Crouch hull på byllen etter at Pennant har gått over hele Birminghams banehalvdel. Ballen går via Voronin til Crouch som banker ballen i motsatt hjørne! 2-1!

Straks etter gikk Riise ut og inn kom det unge argentinske talentet Emiliano Insua.

Voronin får en stor sjanse etter 68 minutter men blir forstyrret så mye i skuddøyeblikket at skuddet går rett på utsiden av målet.

De neste minuttene er det Liverpool som fører kampen og skaper et par halvsjanser.

Og endelig, etter 75 minutter får Lucas til et flott innlegg som havner hos Yossi Benayoun. Han header fint, via ryggen til en Birmingham-spiller, i mål - 2-2!

Og det gode Liverpoolspillet fortsatte, med blant annet unge Insua og Pennant i sentrale roller. Laget hadde helt klart greid å løfte seg etter den dårlige første omgangen. Men ville det bli godt nok til seier?

Liverpool fortsetter å presse på for å få den avgjørende scoringen, men det blir bare halvsjanser. Det blir lagt til tre minutter.

Våre røde reserver kjemper heroisk mot slutten av kampen, men uten at det lykkes å avgjøre kampen. Dermed må man rusle av banen med nok et uavgjortresultat, som det har vært alt for mange av denne sesongen. Laget skal ha for å heve seg i andre omgang, men totalinntrykket er dessverre alt for dårlig!

---------------------------------------------------------------------------------

Laget som startet: Jose Reina, Steve Finnan, Sami Hyypia, Martin Skrtel, John Arne Riise, Jermaine Pennant, Damien Plessis, Lucas Leiva , Yossi Benayoun, Peter Crouch, Andriy Voronin.
Benken: Charles Itandje, Steven Gerrard, Dirk Kuyt, Jamie Carragher, Emiliano Insua.