Saturday, October 20, 2007

Everton - Liverpool 1-2

Oppgjøret på Goodison Park ble så dramatisk og sjansefullt som man kunne frykte. Og vi måtte vente til overtid før vi fikk den situasjonen som ga oss en fortjent seier.

Rafael Benitez slutter ikke å overraske med laguttakene sine, og valte Steven Gerrard på høyrekanten, for første gang på lenge. Og dessverre var Fernando Torres ikke frisk nok til å kunne spille, og satt ikke engang på benken. Det førte til Dirk Kuyt og Andriy Voronin sammen på topp.

Som vanlig åpnet kampen i et forrykende tempo, der våre gutter hadde de aller største sjansene helt i starten. Benitez hadde valgt en relativt defensiv lagoppstilling med Momo Sissoko og Javier Mascherano sentralt. Og som i kampen mot Marseille synes jeg Sissoko sleit med ballfordelingene sine i første omgang.

Etter en relativt sjansefattig periode er vår finske, og som regel stødige forsvarskjempe Sami Hyypia uheldig i det 37. minutt, og setter ballen i eget mål. Deretter fortsetter omgangen uten de store sjansene til pause.

Etter ca fem minutter av 2. omgang kommer Gerrard på en flott kontring, men blir lagt i bakken innenfor 16. meteren. Det blir straffe og rødt kort til Everton-spilleren. Dirk Kuyt setter ballen sikkert i mål!

Etter dette blir det en langt mer åpen og underholdende kamp. Everton vet ikke om de skal angripe eller forsøke å trygge uavgjort. Men med en mann mindre får vi langt større rom å jobbe i.

I det 68. minutt kommer Ryan Babel inn til fordel for Yossi Benayoun. Og i det 71. minutt kommer merkelig nok Lucas Leiva inn for Gerrard. Noe INGEN skjønner noe av. I hvertfall ikke jeg, for Kaptein Steven hadde da ikke splt noen dårlig kamp. Men trolig lå det taktiske hensyn bak byttet.

Lucas markerer seg imidletid etter et par minutter med en flott frigjørende pasning som gir Voronin en stor sjanse, som han slår ubehjelpelig langt til side for mål. I det hele tatt ser Lucas ut til å kunne bli en svært spennende og god spiller for Liverpool!

Vårt siste bytte blir Sissoko ut for Jermaine Pennant etter 87. minutter. Et bytte som kom alt for sent etter min mening Sissoko hadde ingen god kamp, og beviste sin mangel på spilleforståelse da han noen minutter tidligere slo ballen utenfor mens Voronin lå i en mye bedre posisjon.

I det 90. minutt topper det seg imidlertid fullstendig når Dirk Kuyt setter inn sin andre for dagen etter at Neville reddet ballen med handa og ga oss straffe. Og dermed også Evertons andre røde kort! Han reddet ballen fra et skudd som vile gitt Lucas sitt første mål, i sin debutkamp i ligaen.

Se målene:

1-0 (Hyypias selvmål):




1-1 (Kuyt - straffe):



1-2 (Kuyt - straffe):



Laget som startet:
José Reina - Steve Finnan, Sami Hyypiä, Jamie Carragher, John Arne Riise - Steven Gerrard, Javier Mascherano, Momo Sissoko, Yossi Benayoun - Dirk Kuyt, Andrei Voronin.

Benken:
Charles Itandje, Peter Crouch, Jermaine Pennant, Ryan Babel, Lucas Leiva.

Les kampreferat også hos Liverpool.no og VG Live.

No comments:

Post a Comment