Wednesday, December 26, 2007

Derby - Liverpool 1-2

På Boxing Day var det Derby på Pride Park som var motstander for Liverpool.

Derby, som ligger helt sist på tabellen med kun sju poeng på 18 kamper hadde mye å spille for onsdag, akkurat som vi hadde etter at Chelsea hadde tapt to poeng mot Aston Villa. Dermed var muligheten tilstede for å klatre opp i ryggen på Chelsea på tabellen.

Til tross for at vår danske, solide midtstopper Daniel Agger var meldt klar til kamp var han verken på laget eller på benken. Kanskje for å spare ham til en - på papiret - mer vanskelig motstander i Mancester City på søndag?

Kampen startet bra med et par tidlige muligheter. Og allerede etter 11 minutter scorer Fernando Torres igjen et av sine fantastiske mål, etter å ha tatt av to Derby-forsverere. Hans niende ligamål - like mange som Derby har scoret totalt denne sesongen.

Etter 22 minutter er Torres igjen gjennom forsvaret alene, men legges ned i en situasjon som kunne likne på straffe. Men dommerfløyta høres aldri.

Generelt produseres det mye god offensiv fotball fra Liverpool, mens Derby ikke slipper til med mye av sitt spill. Men omgangen ebber ut uten noen flere store muligheter eller scoringer.

I det 49. minutt får Andriy Voronin beinet fanget under en Derby-spiller i en duell om ballen. Voronin ser ut til å være skadet, men kommer seg på beina igjen. I det 53. minutt må imidlertid Sami Hyypia gå av banen, tror på grunn av kjenning med en skade. Han blir erstattet av Yossi Benayoun, mens det ser ut til at John Arne Riise må inn og spille midtstopper.

Andreomgangen har så langt blitt spilt i et svart bedagelig tempo og preges av kamp om ballen på midtbanen. Men i det 66. minutt scorer Derby etter et frispark som ikke blir godt nok klarert av forsvaret vårt. Desverre ikke helt ufortjent. Noe som burde bli en vekker for Liverpool.

Benitez gjør endringer og setter inn Dirk Kuyt for Ryan Babel i det 71. minutt. Det siste kvarteret klarer Liverpool å få til flere gode langskudd, blant annet av Xabi Alonso, men ikke gode nok til å lage mål.

Men endelig, i det 88. minutt, etter stort press mot Derby-målet får vi hull på byllen og Steven Gerrard putter ballen i mål etter samarbeid med Torres. Hvilket fører til seier på en ganske dårlig dag.

Se målene her:

Les også kampreferat hos Liverpool.no og VG.no/live!

Laget som startet: Reina, Finnan, Hyypia, Carragher, Riise, Babel, Gerrard, Alonso, Aurelio, Torres, Voronin.

Benken: Itandje, Benayoun, Kuyt, Mascherano, Lucas.

No comments:

Post a Comment