Thursday, December 6, 2007

Selge for å kjøpe?

Det virker som om Rafa Benitez må selge for å kjøpe i januar. Men hvem bør han selge, og hvem kjøper han?

I følge Sportingo blir Liverpool av flere medier i dag linket til Espanyols midtstopper Dani Jarque og venstre-ving Albert Riera. Både Liverpool og Tottenham hadde speidere på tribunen da klubben spilte mot Barcelona lørdag, melder Daily Mail.

Men de blir ikke billige. Klubbens president Daniel Sanchez Llibre sier at deres utkjøpsklausuler må oppfylles om de skal selges. Det betyr til sammen omkring £23m.

Men i følge flere medier må Rafa Benitez selge flere av sine spillere om det skal bli noen handel i januar i det hele tatt - i hvert fall om det ikke blir noe Champions League etter nyttår.

Her er lista over de mest sannsynlige salgene i januar eller til sommeren:

Scott Carson – £10m til Aston Villa.
En sannsynlig handel som trolig vil være til det beste for begge klubber. Carson har vist sin klasse på lån og kan antagelig uansett ikke konkurrere ut Reina.

Danny Guthrie - £6m til Bolton, Tottenham eller Manchetsr City
Guthrie har imponert på utlån til Bolton men er trolig ikke god nok til å kjempe om plass i førstelaget til Benitez. Også en handel som kan være til beste for begge parter.

Peter Crouch – £10m til Manchester City, Portsmouth eller Newcastle
Mye er skrevet om Peter Crouch, og både han og Benitez sier han ikke vil forsvinne. Men med kun tre kamper fra start i Premier League så langt denne sesongen vil siste sesongs toppscorer sikkert høre på tilbud fra andre klubber.

Momo Sissoko – £6m til Juventus
Vår midtbanespiller som til tider har vært briliant har også hatt sine store nedturer. Og spør du meg er det bare å selge, jeg synes han er alt for ujevn i prestasjonene. Og særlig med tanke på at vi har mange spillere i hans posisjon bør ikke Benitez tenke seg om ton ganger.

John Arne Riise – £8m to Aston Villa eller Valencia
Både Martin O'Neil og Ronald Koeman skal være interessert i vår venstreback og ving. Og i følge flere aviser er også Riise en av spillerne Benitez vurderer å selge for å sikre seg Javier Mascherano på fast basis. Men jeg vile synes det var synd om vi måtte selge en av våre mest trofaste spillere - om han ikke ønsker det selv, vel og merke.

Heldigvis har ryktene om kampfiksing i forbindelse med Besiktas-kampen blitt grundig tilbakevist.

- Det er ingenting i den kampen, ingenting. Vi har noen kamper under etterforskning og én av dem er viktigere enn andre, sier Platini til Liverpool Daily Post.

1 comment: