Wednesday, December 12, 2007

Marseille – Liverpool 0-4

Etter feilskjæret mot Reading var vi tirsdag vitne til massakren i Marseille!

Førsteomgangen på Stade Velodrome i Marseille fikk en utrolig vakker åpning da Steven Gerrard og Fernando Torres kun i løpet av de første 12 minuttene laget to mål og satte punktum for spekulasjonene om at vi skulle ryke ut av Champions League.

Gerrards mål på straffe etter klar felling og Torres etter vakker gjennomdribling, slik en ekte spiss skal gjøre det.

Vår franske motstander hadde i det hele tatt svært få avslutninger mot mål mens vi produserte en rekke sjanser, flere av dem ved vår spanske juvel Torres, som stadig oftere viser sin storhet.

Andre omgang startet like klinisk som den første med scoring av Dirk Kuyt etter kun 7 minutter – flott spilt fram av en god Harry Kewell.

Marseille forsøkte å sette inn vår gamle spiss Djibril Cisse, til liten nytte. Han kom bare fram til en halvsjanse på hodet i retning Pepe Reina. Marseille tok over litt mer av banespillet i siste halvdel av andre omgang, men produserte lite mot et solid Liverpool-lag som lå kompakt i alle lagdeler.

Og det endelige punktumet var det Ryan Babel som fikk æren av å sette da han satte inn 0-4 i det 90. minutt etter å ha utmanøvrert Marseilles keeper.

Liverpool har nå scoret 18 mål i Champions League så langt denne sesongen; mest av alle klubbene i turneringen. Noe 8-0-seieren om Besiktas selvsagt er med på å bidra til. Og etter å ha hatt ett poeng etter de tre første kampene klarer igjen våre helter å gjenopprette den riktige orden i vårt europeiske fotballregnskap.

Les også kampreferat hos Liverpool.no og VG.no/live!

Se høydepunktene fra kampen her:


Laget som startet:
Reina, Arbeloa, Carragher, Hyypiä, Riise, Kewell, Mascherano, Gerrard, Benayoun, Kuyt, Torres.

Benken:
Itandje, Finnan, Aurelio, Crouch, Babel, Lucas, Hobbs.

4 comments:

  1. Jävligt solid insats! Så ska det se ut. Konstigt att det måste till "måste-matcher" för Liverpool ska vakna och förstå allvaret. Därför vi slirat i ligan flera säsonger för laget inte klarar att "gå till jobbet" i varje match.

    Torres 2-0 mål gav mig gåshud. Om det nu Villa mot alla odds kommer till Pool så har vi P.L's bästa anfalls duo. Bättre än Roney och Tevez, bättre än Van Persie och Adebayor och Drogba + X.

    ReplyDelete
  2. Helt enig Joakim!
    Men spørsmålet, som jeg har tenkt litt på, er om Torres og Villa blir for like som spillertyper til å spille sammen på topp i 4-4-2?

    ReplyDelete
  3. Murphy: För vara helt ärlig så kan jag inte säga exakt att jag vet hurdan spelstil Villa har.

    Nu har ju Torres kommit in i P.L fantastiskt fint (många trodde ju det skulle bli för fysiskt för honom före han gjorde entré). Men att ha en spansktalande landsman som sin anfallspartner hade nog inte gjort livet svårare för Torres i alla fall(för inte tala på vad Spanien skulle tjäna på att ha en anfallsduo som spelar ihop varje dag på träning och matcher).

    Vi får se. Känns inte som en ny anfallare är det vi behöver allra mest nu direkt. Hört något med om Riise till Aston Villa och Valencia?

    Sissoko är riktigt irriterad för han inte fick vara med i truppen mot Marsielle när hela hans familj var på plats. Tror han lämnar i Januari. Crouch och kanske även John Arne.

    ReplyDelete
  4. Jeg tror Sissoko og Carson går i januar, så vi får råd til Mascherano. Selger vi Riise er det litt rart, siden han spiller så mye som han faktisk gjør. Synes han skal bli. Men vi trenger en midtstopper til!

    ReplyDelete