Saturday, December 8, 2007

Reading - Liverpool 3-1

Lørdag var det Reading som skulle forsøke å stikke kjepper i hjulene på Liverpools gullambisjoner. Det klarte de dessverre, med god hjelp fra dommeren.

Kampen på Madjeski Stadium startet ikke med den samme energien som jeg synes har preget de siste oppgjørene. Og Reading var tidlig ute og yppet seg med flere sjanser. Noe som blant annet skyldtes flere dårlige pasninger fra både Momo Sissoko og Javier Mascherano.

Så, i det 15. minutt, feller Jamie Carragher Readings Gunnarsson på 16-meterstreken, og motstanderen faller inn i vår målgård. Dommeren gir straffe, og Hunt scorer.

Snaut ti minutter senere er det Steven Gerrard som blir spilt gjennom av Fernando Torres og scorer sikkert på sin gjennomløpning.

Noen minutter etter dette felles Torres tydelig innenfor Readings 16-meter, men dommeren får det ikk med seg. Torres hadde forøvrig flere store sjanser han ikke fikk satt i 1. omgang.

Igjen overrasker Benitez med laguttaket med Sissoko og Mascherano sentralt og med Gerrard og Andriy Voronin i frie roller - altså uten noen klare vinger.

Andre omgang startet med en større offensiv kraft i Liverpoollaget. Og i det 52. minuttet blir Torres igjen felt innenfor 16. meteret og snytt for nok et straffespark. En hårreisende dårlig dag på jobben for dommer Andre Marriner vil nok de fleste med meg mene.

I det 60. minutt scorer igjen Reading etter at Gerrard feller en motstander rett på utsiden av 16. meteren. Frisparket går rett i nettet bak Pepe Reina.

I det 61. minutt kommer Harry Kewell inn for en forhåpentligvis lett skadet Torres

Fem minutter senere er det trolig mange røde som må gni seg i øya når Reading kommer på contring etter et dårlig frispark av John Arne Riise. James Harper runder Pepe Reina og setter inn 3-1. Det rakner rett og slett defensivt, i en kamp der man i tillegg til å spille mot Reading også hadde dommeren i hjemmelagets farger.

I det 70. minutt kommer Ryan Babel inn for kaptein Gerrard, trolig på grunn av kjenning med en skade, eller fordi man tenker på Champions League.