Sunday, February 10, 2008

Chelsea - Liverpool 0-0

Lørdag spilte Liverpool sin beste kamp på lang tid på Stamford Bridge, men uten den store uttellingen.

Fernando Torres var skadet og kunne ikke stille. Dermed var det klart for Peter Crouch og Dirk Kuyt fra start - mens John Arne Riise også var tilbake på backen. I tillegg fikk Ryan Babel for en gangs skyld starte på venstrevingen, mens Lucas Leiva spilte sentralt med Steven Gerrard siden Xabi Alonso var suspendert. Og Benitez overrasker igjen - denne gangen med å ta med unggutten San Jose på benken!

Kampen startet som forventet i et høyt tempo og med stor intensitet, slik disse lagene har for vane når de møtes. Og det var svært jevnt de første minuttene med mye kriging på midbanen. Men Chelsea klarer på ingen måte å danne noen dominans over spillet på sin hjemmebane i starten av kampen.

Etter 14. minutter kommer Crouch til en heading mot mål, men uten uttelling. Og etter 17. minutter er Crouch igjen der med en avslutning - denne gangen med foten, etter fint samarbeid med Babel. Og to minutter etter det igjen er Crouch der nok en gang - denne gangen med en alt for slapp heading, etter et innlegg av Gerrard. Liverpool har startet offensivt best av de to lagene!

I det 24. minutt er Javier Mascherano klønete i 16. meteren og stenger for Joe Cole etter at ballen er fintet bort. Det skulle antagelig vært straffe. Og nå har Chelsea tatt over noe av initiativet. De trykker på, men vår keeper får lite å gjøre takket være våre gode forsvarere.

Ingen hadde forventet noe målkalas på Stamford Bridge, men det har i første omgang vært skuffende få store sjanser. Crouch har vært frampå noen ganger, men uten presison eller kraft. Men det positive er at Chelsea heller ikke har kommet til mange sjansene og Liverpool har spilt en av de teknisk beste førsteomgangene jeg har sett på lang tid.

Etter pausen har Rafa ikke gjort noen endringer på laget, noe som er greit etter den gode innsatsen så langt. Og noe av det første som skjer er at Martin Skrtel får Anelka over seg og får store smerter i håndlettet. Han må ut over sidelinjen for å få behandling, men kommer etter litt bandasjering inn igjen.

Gerrard felles etter 48. minutter på ca. 22 meter. Gerrard og Riise står klar og Gerrard skyter etter en flikk fra Riise, men ballen blir stoppet av utrusende Chelsea-spillere. Det er igjen Liverpool som har startet best, med mest intensitet og vilje i angrepsspillet.

Etter 59. minutter er Babel nesten alene i 16. meteren til Chelsea, men klarer å skyte utenfor målet, men til corner. Og etter 67. minutter kommer Babel på et fint raid på høyresida og legger inn til Crouch som førsøker på en "tap-in", uten å lykkes.

Etter 70 minutter kommer Jermaine Pennant inn for Babel, som har gjort en svært god kamp. Men 2. omgang har utviklet seg i en overraskende kjedelig retning. Så med mindre Liverpool setter opp tempoet og tar noen sjanser, vil det bli nok et uavgjort oppgjør.

Og slik gikk det også.

Kampen mot Chelsea blir i lange perioder spilt med stor teknisk presisjon og høy intensitet. Men begge lag er så gode defensivt at det nærmest blir umulig å score mål. Særlig var første omgang noe av det beste jeg har sett av Liverpool i år, men dessverre uten uttelling.

---------------------------------------------------------------------------------

Les også kampreferat Liverpool.no og VG.no/live!

Laget som startet: Reina, Finnan, Carragher, Skrtel, Riise, Gerrard, Mascherano, Lucas, Babel, Crouch, Kuyt.

Benken: Itandje, Kewell, Benayoun, Pennant, San Jose Dominguez.

No comments:

Post a Comment