Wednesday, February 6, 2008

DIC er fortsatt på banen

En interessant artikkel oppsummerer året som har gått etter at Hicks & Gillett tok over Liverpool. Og avslører at DIC ikke er ute av bildet. Mange spekulasjoner på ryktebørsen.

I en artikkel i Liverpool Echo kommer det flere interessant avsløringer rundt Hicks og Gillett og sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum og DIC. Blant annet at de faktiske pengene som er blitt brukt på spillerkjøp det siste året kun er på £19m totalt - hvis man trekker fra det som er kommet inn på salg av spillere.

Man beregner da kjøpene av Torres, Babel, Skrtel, Leiva, Benayoun, Leto, Voronin og Itandje til totalt omkring £50m. Mens man har solgt Sissoko, Cisse, Bellamy, Garcia, Gonzalez, Dudek og Fowler for omkring £31m til sammen.

Noe som betyr at klubben har brukt mindre på spillerkjøpt brutto enn det Liverpool dro inn av pund på Champlions League sist sesong.

Artikkelen tar også for seg forholdet mellom Hicks, Gillett og Benitez. Blant annet påpekes det at Gilletts navn ikke er blitt nevnt en eneste gang i forbindelse med refinansieringen. Og at Hicks har forsøkt å bygge gode relasjoner med Benitez etter dette, men at Gillett ikke har kommet på banen i så måte.

Men det kanskje mest interessante med artikkelen handler om at Dubai International Capital (DIC) fortsatt har en sterk interesse i å forsøke å kjøpe klubben, og at denne interessen ikke er blitt mindre etter refinansieringen. Det hevdes til og med at det har vært samtaler mellom representanter fra DIC og Hicks og Gillett i flere uker med henblikk på en avtale - og at disse samtalene fortsatt pågår!

I tillegg avsløres det at sjeik Mohammed allerede fra barndommen skal ha vært en stor Liverpool-supporter. Det skal lenge ha vært kjent at også styreformannen for DIC - Sameer al-Ansari er rød supporter, men det blir gjort et nummer av at denne informasjonen om sjeiken akkurat nå blir gjort offentlig.

Jeg synes dette er svært interessante opplysninger. Kan det være at vi om et år ser tilbake på nok et eierskifte som har fått klubben, spillertroppen og stadionplanene på rett kjøl? Jeg lever i håpet.

Hva tror du?

Forøvrig heter det på dagens ryktebørs at Rafa har gått lei av en Harry Kewell som ikke presterer og at han skal være interessert i å hente Joe Cole fra Chelsea til sommeren for omkring £11m - det rapporterer Kop-TV. Newcastles nye ny-gamle sjef Kevin Keegan skal, etter å ha mislykkes med å få til en overgang for Peter Crouch i januar, isteden ønske å hente Dirk Kuyt til sommeren for £5m - også i følge Kop-TV. Og i følge Talking Soccer skal både Real Madrid, Barcelona og Atletico Madrid være interessert i Xabi Alonso, etter at også Tottenham skal ha kommet på banen i forhold til midtbanespilleren.

No comments:

Post a Comment