Saturday, February 23, 2008

Liverpool - Middlesbrough 3-2

Lørdag skulle Liverpool fortsette kampen for å finne tilbake til ligaformen. Middlesbrough stod på andre banehalvdel på Anfield - og Torres ble dagens helt!

Middlesbrough har helt klart statistikken mot seg når de går inn på Anfields grønne gress lørdag. Laget har ikke vunnet der siden 6. mars 1976! Igjen fikk Dirk Kuyt tillit på topp sammen med Fernando Torres på topp - og Lucas Leiva fortsetter på midtbanen sammen med Javier Mascherano og Steven Gerrard - og igjen starter og Ryan Babel.

Liverpool åpner godt og etter ca 6 minutter kommer Babel på en heading mot mål etter et fint innlegg, men Boros keeper er der.

To minutter etterpå er imidlertid forsvaret vårt fullstendig på bærtur når boros spiller får gå alene gjennom og heade ballen i mål bak Pepe Reina. Men var det offside? Og burde Reina tatt den?

Etter 17. minutter får Kuyt et fint innlegg fra Babel. Men han klarer å sette ballen over fra 6 meter! Liverpool dominerer spillet, slik de bør på Anfield, men de få sjansene man kommer til blir ikke satt. Som f.eks. når Mascherano skjøt fra 25 meter etter ca. 22. minutter.

Det kunne igjen se ut til å bli en tålmodhetsprøve å se Liverpool forsøke å vinne på hjemmebane. Men plutselig dukker Torres opp på et hodeløst tilbakespill fra en Borospiller etter omkring 27 minutter - som forærer Torres ballen. Torres gjør ingen feil når han går forbi Boros keeper.

Og to minutter etterpå snur torres kampen fullstendig med et langskudd fra omkring 20 meter! Boros keeper er neste på ballen, men den sniker seg forbi inn i nettet!

I det 35. minutt er en Borospiller imidlertid igjen forbi forsvaret vårt og putter ballen i mål bak Reina. Men heldigvis viser det seg at han har brukt armen og får scoringen annulert - og tildelt et gult kort. Og et par minutter etterpå forsøker Boro seg igjen på et triks for å lure Liverpools offsidefelle og får ballen i mål, men blir igjen avblåst.

Liverpool presser på mot pause for å forsøke å øke ledelsen, og har stort press mot Boromålet. Rett før full tid resulterer det i en corner der man kan argumentere for at Lucas blir hindret inne i 16. meteren og skulle hatt straffe. Men det er mulig den tolkningen av situasjonen er å dra det litt langt.

Etter en relativt grei 1. omgang spillemessig, og takket være vår målkonge Torres leder vi til pause!

Andre omgang starter med press mot Middlesboroughs mål foran The Kop.

Etter 52 minutter forsøker Reina å sette igang spillet fort, slik han er så god til, men blir taklet på vei ut i 16. meteren. Borospilleren får gult kort.

Etter en times spill er Torres' hattrick et faktum - ikke ekte riktignok, siden det skjedde over to omganger. Boros keeper er helt ute på 16 meter for å få ballen fra sin forsvarer, men Torres snapper den og skyter i det åpne målet! Og det ser ut til at Liverpool for en gangs skyld skal klare å "drepe" en kamp før man kommer til slutten.

Straks etter kommer Yossi Benayoun inn for Babel.

I det 67. minutt bryter Gerrard fint på midtbanen og legger ballen fint til Torres som fosser fram og skyter, men dessverre rett til side for mål. Men laget spiller nå med svært stor selvtillit og er sultne på flere mål.

Etter 72. minutter byttes Kuyt ut, etter å ha jobbet godt hele kampen, og inn kommer John Arne Riise. Gerrard ønsker også å score et mål denne lørdagen, men blåser ballen høydt over mål etter 76 minutter.

Seks minutter senere får Boro frispark på vår 16-meter, men blåser ballen rett i muren som sender den videre til en corner.

Når det bare gjenstår åtte minutter av kampen kommer imidlertid en Borospiller lett forbi på hvenstre side og setter ballen kontant bak Reina. Vil dette spre usikkerhet i laget slik at Boro får komme tilbake og utlinke?

I Boro er tydeligvis frustrasjonen stor, når en spiller dytter til mascherano, og en annen slår ham i ansiktet rett etterpå. Rødt kort!

Rett før full tid skyter Gerrard et flott frispark i hjørnet på Boromålet, men litt for slapt, for keeperen er der. Han mister imidlertid ballen og Liverpoolspillere er der for å putte den i mål, men går dessverre i offside.

Til slutt erstatter Peter Crouch dagens helt, Fernando Torres som får stående applaus når s
da går ut. Straks etter blåses kampen av og Liverpool har fått en godt fortjent seier etter mye godt spill mot Middlesbrough. Det ser ut til at serieformen er tilabake, men dessverre alt for seint i sesongen til å kunne true toppen av tabellen.

Se høydepunktene og målene fra kampen her:

---------------------------------------------------------------------------------

Les også kampreferatLiverpool.no og VG.no/live!

Laget som startet: Reina, Finnan, Arbeloa, Hyypiä, Aurélio, Gerrard, Lucas, Mascherano, Babel, Kuyt, Torres.

Benken: Martin, Skrtel, Riise, Benayoun, Crouch.

No comments:

Post a Comment