Saturday, February 2, 2008

Liverpool - Sunderland 3-0

Lørdag kveld møtte Liverpool Roy Keanes Sunderland på Anfield. Endelig klarte laget å snu den dårlige trenden etter fire uavgjorte og ett tap etter hverandre.

Det er få som tviler på at urolighetene rundt det utenomsportslige i Liverpool påvirker spillere og ikke minst trener Rafa Benitez. Lørdag skulle vi få se om de kunne klare å glemme disse problemene og spille litt kvalitetsfotball på hjemmebane.

I løpet av uka har Benitez gitt klar beskjed om at laget skal skjerpe seg og flere spillere var droppet fra startoppstillingen etter det nedverdigende tapet mot West Ham. Martin Skrtel fikk blant annet sin andre kamp fra start og Lucas Leiva fikk også starte etter et overbevisende innhopp mot Hammers.

Etter 6 minutter blir Lucas lagt stygt i bakken etter at Liverpool hadde hatt det meste av initiativet, slik det må være når de røde spiller hjemmekamp. Og Liverpool fortsatte å dominere banespillet men stanger mot Sunderland-forsvaret.

Og en lang periode av første omgang fortsatte igrunn i det samme mønsteret - laget fortsetter å angripe, men kommer ikke gjennom. Sunderland kommer på noen få besøk i 16. meteren foran The Kop, men Jamie Carragher og Martin Skrtel er solide og rydder stort sett fint opp.

I det 37. minutt kommer Jermaine Pennant på et rfint raid på høyresida, som resulterer i et innlegg. Det treffer Fernando Torres' hode, men ikke hardt nok til å gå i mål. Torres får en smell i hodet da han samtidig treffer en Sunderlandforsvarer.

Første omgang slutter uten at noen av lagene klarer å score, og Liverpool viser igjen en skuffende svak evne til å skape ting helt framme mot motstanderens mål.

Andre omgang sparkes igang med Liverpool i retning mot The Kop, som vanlig. Steve Finnan har kommet inn for Fabio Aurelio. Liverpool spiller nå med Finnan på venstre og Carragher på høyre back.

Etter fem minutter kommer Jermaine Pennant igjen på et fint raid på høyresida, men får ikke lagt skikkelig inn. Men jeg synes Pennant viser fine takter så langt! Og i det 56. minutt er endelig Peter Crouch frampå med en heading som gir uttelling, etter et innlegg av høyreback Carragher! Dette er kun Crouch sin andre fulltreffer for sesongen i Premier League. Noe som selvsagt blant annet skyldes lite spilletid.

Etter 60 minutter kommer Yossi Benayoun inn for Lucas. To minutter etterpå er Crouch igjen farlig frampå med et skudd liggende vertikalt i lufta, slik vi har sett noen ganger. Og nå er det de røde som dominerer kampen stort på Anfield.

Og i det 68. minutt er endelig Torres igjen på rett plass etter en stuss fra Crouch sitt hode. Han jager mot mål og plasserer lett til siden for Sunderlands keeper!

Etter 72. minutter handser Carragher - igjen. Men Liverpool slipper unna straffe for Sunderland. Og i det 75. minutt vil Sunderland igjen ha straffe når Javier Mascherano er oppe med en høy støvel mot en mostander i 16. meteren. Men igjen er vi heldige og slipper unna straffe.

Og nå er det Sunderland som har tatt litt mer tak i kampen og skaper mer enn tidligere i kampen. I det 80. minutt er det rot i vår bakre rekker, men Pepe Reina og Crouch klarer sammen å få ballen unna faresonen.

Etter 82. minutter byttes Crouch ut og Dirk Kuyt kommer inn. Rett etterpå får Sunderland frispark PÅ 16. meteren. Men skuddet blåses opp på rad z!

Etter 87 minutter blir Pennant tatt helt tydelig innafor 16. meteren og Steven Gerrard gjør seg klar for å ta straffe. Han gjør ingen feil fra krittmerket og lager 3-0! Og når to minutter tilleggstid annonseres er det klart at det går mot første seier i serien siden 1. juledag! Slik går det heldigvis også, og kanskje er den vonde trenden slutt?

Se høydepunkter fra kampen her:

Laget som startet: Reina, Carragher, Aurelio, Hyypiä, Skrtel, Gerrard, Mascherano, Lucas, Pennant, Torres, Crouch.

Benken: Itandje, Finnan, Benayoun, Babel, Kuyt .