Saturday, February 16, 2008

Liverpool - Barnsley 1-2

Lørdag var det viktig for Liverpool å gå videre i FA Cupen for å ha muligheten til å vinne noe denne sesongen. Men nok en gang ble det nedtur. Se målene her!

Barnsley spiller i The Championship, nivået under Premier League. Dermed skulle de på papiret være en enkel motstander. Men vi vet alle at det ikke alltid er tilfelle.

Etter snaut to minutter er Barnsley framme med et godt innlegg foran mål som Steve Finnan knoter litt med. Men det ender med at våre gutter igen får kontroll.

Etter ni minutter får Dirk Kuyt et fint innlegg fra Yossi Benayoun, men presterer kun et løst skudd utenfor mål. Og tre minutter etterpå får Peter Crouch forsøkt seg på en heading, som også går utenfor.

Det er Liverpool som sedvanlig har det største offensive trykket mot motstanderens mål i den første delen av kampen. Men spørsmålet er om man klarer å sette de sjansene man får i mål. De første 20 minuttene resulterer det mest i cornere og innkast.

Etter 23 minutter får Ryan Babel endelig en mulighet til å skyte fra høyre side av 16-meteren, men ballen blir stoppet av Barnsleys keeper. Og mange blir antagelig nervøse når Babel blir liggende ned et par minutter etterpå, etter en etterslenger fra en Barnsley-spiller. Men han kan heldigvis spille videre etter litt behandling.

Når man har spilt nesten en halvtime prøver Xabi Alonso å gjøre alt sjøl og skyter fint fra ca. 20 meter, men rett på utsiden. Og bare et par minutter etter det igjen starter det med Alonso da Babel og Kuyt til slutt samarbeider og Dirk lager et svært etterlengtet mål fra kort hold!

Etter drøyt 40 minutter møter Alsonso Lucas Leiva i lufta og får et rift i panna som trenger et par sting. Og på overtid, med 10 mann på banen, får Crouch igjen headet mot mål, men sjansen blir reddet av Barnsleys keeper. Deretter er det klart for pause.

Liverpool gikk til andre omgang med mord i blikket og håp om å "drepe" kampen med en tidlig andre scoring. Og etter omkring fire minutter kommer Babel til et fint innlegg som ingen får kontroll over foran mål.

Men når Charles Itandje kommer på halvdistanse på et innlegg for Barnsley i det 57. minutt kan Stephen Foster heade ballen i målet til Liverpool foran The Kop. Pinlig! Og straks etterpå får Liverpool en trippelsjanse, men Barnsleyforsvaret kommer unna med et nødskrik!

Og nå er presset mot Barnsley-målet enormt, med mange sjanser til Liverpool. Våre røde helter vet alt for godt hvor utrolig kjipt det vil være å få en omkamp av FA Cupen nå. I det 66. minutt får Lucas en flott heading mot krysset, men keeper redder. Og straks etter skyter Benayoun fra kort hold, men Barnsley-keeperLuke Steele, som er overraskende god, slår til corner.

Nå er det omtrent kun spill mot ett mål. Og i det 69. minutt kommer Harry Kewell inn for Babel. Og fire minutter etterpå kommer Steven Gerrard inn til fordel for Lucas.

Det enorme presset fortsetter og Kewell har et godt skudd som treffer oversiden av tverliggeren i det 83. minutt. Denne sjansen følges opp av et godt skudd av Kuyt rett etterpå som reddes av Steele.

Og når kampen er på overtid får Kewell en stor skuddsjanse, som også blir reddet av Steele. Det går mot nok en uavgjort kamp og omkamp! Men så - på overtidav overtida skytes det fra 16 meter rett forbi Itandje! Liverpool er ute av FA Cupen!!

Se målene fra kampen her:


1-0, Kuyt:

Liverpool 1-0 Barnsley
Uploaded by sredi

1-1:


Liverpool 1-1 Barnsley
Uploaded by sredi

1-2:


Liverpool 1-2 Barnsley
Uploaded by sredi

---------------------------------------------------------------------------------

Les også kampreferatLiverpool.no og VG.no/live!

Laget som startet: Charles Itandje, Steve Finnan, Jamie Carragher, Sami Hyypia, John Arne Riise, Yossi Benayoun, Leiva Lucas, Xabi Alonso, Ryan Babel, Dirk Kuyt, Peter Crouch.

Benken: David Martin, Harry Kewell, Steven Gerrard, Jermaine Pennant, Alvaro Arbeloa.

No comments:

Post a Comment