Tuesday, February 19, 2008

Liverpool - Inter Milan 2-0

Sesongen vil bli en fullstendig fiasko dersom Liverpool nå ryker ut av Champions League. Tirsdsag stod Inter Milan i veien for et eventuelt avansement.

Spekulasjonene går om at om Rafa Benitez vil få sparken om Liverpool nå ryker ut av Champions League. Et veldig dårlig resultat på Anfield mot Inter vil trolig gi enda flere spekulasjoner.

Fernando Torres var tilbake på topp, mens John Arne Riise måtte finne seg i å starte på benken. Og vår nye forsvarsspiller Martin Skrtel måtte nøye seg med å se kampen fra tribunen.

Det var enorm stemning på Anfield ved avspark og kampen startet selvsagt i et stort tempo. Og etter drøyt to minutter er Steven Gerrard fint framme og snapper en ball fra Inter utenfor deres 16. meter. Dette fører til corner, og innlegget gir et skudd som går i en Inter-arm. Men ingen straffe.

Sekunder etter blir Gerrard felt på ca. 18 meter og Inter-forsvareren får gult kort. Skuddet går såvidt over Intermålets tverlegger.

Liverpool styrer mye av spillet i starten og etter nesten ni minutter får Sami Hyypia en god heading mot målet som blir fistet over til en corner som ikke resulterer i noen ting.

Etter 11 minutter viser Torres sin klasse og løper forbi forsvarer Materazzi så han må bruke ulovligheter for å stoppe ham og får gult kort.

Etter hvert faller intensiteten og spillet jevner seg mer ut.

En snau halvtime ut i kampen får Materazzi igjen gult kort for å ha holdt igjen Torres - og dermed rødt kort. Dermed må Inter spille med 10 mann resten av kampen! Dermed vil Inter trolig få til enda mindre offensivt også enn de har gjort så langt. For det har ikke vært rare greine å skrive hjem om.

I det 44. minutt skapes omgangens beste angrep og sjanse når Gerrard løper gjennom Inter-forsvaret og legger flott inn, men Dirk Kuyt kommer for seint.

Og da dommeren blåser til pause kan vi konkludere med at Liverpool har dominert stort og spilt en svært god første omgang - hvis man ser bort fra evnen til å sette ballen i mål!
Etter pause går Liverpool rett i angrep med håp om å få et tidlig mål. Og det var trolig bare et tidsspørsmål før Benitez valgte å bytte inn Peter Crouch for å få mer lutstyrke i angrepet.
En svært god Steve Finnan og Javier Mascherano kombinerer fint på kanten etter 49 minutter, men det blir ingenting av sjansen.

Finnan, som har vrt svært god i denne kampen, blir stoppet ulovlig etter 55 minutter etter å ha dratt seg til dødlinja. Men Inter-spilleren får ikke gult kort som han skulle hatt. Og etter 57 minutter kommer Torres alene med Inter-keeperen, men bommer på mål. Dette resulteter i to cornere og Hyypia er svært nær å heade i mål på hjørnespark nummer to.

Etter 60 minutter handser Inters innbytter Patric Vieira inne i 16. meteren slik at ballen går til corner, men ingen straffe denne gangen heller. Noe det HELT KLART skulle vært!

Torres tverrvender foran16. meteren etter 63. minutter, men skyter rett utenfor mål. Straks etter går Lucas Leiva ut og Crouch kommer inn. Og i det 71. minutt var det klart for at Jermaine Pennant kom inn til fordel for Babel.

Liverpool fortsatte presset mot The Kop også inn i andre halvdel av omgangen, men Inter holdt stand. Heller ikke da Crouch fikk en stor mulighet til skudd på 16. meteren etter 73. minutter lyktes det å få mål. Og igjen, i det 77. minutt får han en liknende sjanse litt nærmere mål, men denne gangen kommer et Inter-bein i mellom.

Men endelig - etter 84 minutter blir Kuyt den store helten, da han scorer fra ca. 14 meter etter et innlegg fra kanten. Og endelig løfter stemninga seg på Anfield igjen etter at det har vært stille oen lang stund. Og fem minutter etter skyter Gerrard fra hjørnet av 18. meteren og inn på lengste stolpe!
Og når dommeren blåser av kampen kan vi glede oss over nok en fantastisk prestasjon i Champions League. 2-0 er et godt utgangspunkt til bortekampen i Milan. Men spørsmålet er når Benitez skal klare å reprodusere denne typen fantastisk innsats av laget i serien. Først da kan Liverpool ta steget opp og kjempe om seriegullet!