Thursday, November 15, 2007

Utenlandsk invasjon?

Liverpool og flere andre Premier League-klubber kritiseres for sin hamstring av utenlandske talenter. Til og med Gerrard tar til orde for begrensninger.

 Denne uka debuterte et av våre etter hvert mange utenlandske talenter på vårt reservelag i 0-0-kampen mot Blackburn. Gerardo Bruna ble hentet fra Real Madrid. I følge TribalFootball kommer nå tidligere Real-legende Michel med kritikk av kjøpelystne engelske klubber i avisa AS.

- Når britiske klubber ser noe de liker, så henter de dem. De gir guttene proffesjonelle kontrakter og lar dem spille på reservelaget - noe som ikke er utviklende for dem. Men hvor mange av disse unge taentene, hentet av Liverpool, Chelsea eller Arsenal har faktisk spilt for førstelaget, og hvor mange har kommet tilbake? spør Michel.

Og nå er til og med vår egen kaptein, Steven Gerrard, bekymret for landslagets utvikling, til orde for å begrense antalle utlender i det engelske seriesystemet.

- Dersom utlendingene tar over fullstendig vil det påvirke lagene og det vil bli værre enn det er nå. Jeg er stolt av å si at jeg spiller i en av verdens beste ligaer, men det er viktig å ha et av de beste landslagene også, sier han i følge Daily Mail.

Denne og neste uke vil han være kaptein for England når de skal forsøke å kvalifisere seg til neste års EM.

- Det er viktig at gode spillere får komme gjennom systemet til klubbene - spillere som Wayne Rooney og Michael Owen. Hvis ikke vil det gå ut over landslaget. På de "fire store" lagene i Premier League var det bare 10 engelske spillere som startet kampene sist helg.

- Det er stor fare for at vi slutter å produsere gode unge talenter når vi henter så mange utenlandske spillere til klubbene. Unge spillere i england må også få sjansen, sier Gerrard.

Og han har antagelig et poeng. Men hvordan skal et kvotesystem fungere. Skal man ha minst to engelske spillere på banen? Minst fire? Seks? Og hvor mange må man da ha i stallen med tanke på eventuelle skader? Det blir vanskelig å få noe slikt til å fungere. Men han har et poeng.

Hva synes du?

 Og siste spiller på lista over de som kommer-kanskje-til-Anfield er Ezequiel Garay fra Racing Santander.

Den argentinske forsvareren kommer mest sannsynlig til å bli solgt til sommeren, sier hans trener, som ikke tror laget har råd til å avslå et godt tilbud om det kommer.

Dermed skal både Liverpool og Scum ha våknet - i tillegg til Real Madrid som allerede har vist sin interesse for spilleren som både spiller høyde back og som midtstopper.

 Samtidig skal to av våre Premier League-rivaler være på jakt etter en godt etablert tidligere Liverpool-spiller.

I følge TalkingSoccer skal Manchester City og West Ham være på jakt etter vår tidligere "pimp-my-ride"-spiss Djibril Cisse.
Marseillespilleren skal være klar for en retur til England og skal isåfall koste det samme vi ga for ham i sin tid - £14.

No comments:

Post a Comment