Friday, January 4, 2008

Bekrefter Mascherano-henvendelse

I dag bekrefter Rafa Benitez at andre klubber er interessert i vår argentinske midtbanestjerne. Hangeland på vei?

I følge Goal.com bekrefter vår manager idag at det er kommet en offisielt henvendelse om Javier Mascherano fra Juventus. Men han sier han vil gjøre alt som står i hans makt for å beholde ham på Anfield.

Det er lenge blitt spekulert i Mascheranos framtid, særlig siden det ser ut til at våre amerikanske eiere nekter å punge ut med det som skal til i januar. Dette har ført til interesse fra klubber som Manchester City og Barcelona - og altså Juventus som også er interessert i Momo Sissoko for å fylle et tomrom på sin sentrale midtbane.

- Vi vet at Juventus og andre toppklubber er interessert i ham, men det er vi som står først i køen, sier Benitez.

Nå er det imidlertid etter min, og mange andres mening, viktigst å få på plass en ny fosvarsspiller. Og i dag har det kommet en rekke spekulasjoner om at vi skal hente Brede Hangeland, etter at både VG, Dagbladet og NRK har meldt at hans agent har forsøkt å selge ham inn til klubben. En historie som opprinnelig stammer fra den danske avisa Berlingske Tidende.

Mange har i løpet av dagen i diverse forum ment mye om denne historien. Jeg mener det godt er mulig at Hangeland holder det nivået vi trenger. Men han vil neppe i utgangspunktet være et førstevalg på stopperplass om han kommer. Heller en backup til Carragher og Agger. Muligens en utfordrerposisjon som vil gjøre at Hangeland må heve seg for å nå det nivået som trengs. Og som jeg også har skrevet andre steder i dag er det neppe mange av oss fans som har den ekspertisen som skal til for å se om han er god nok for Premier League, så det får vi overlate til klubbens folk å vurdere.
Men som Setanta Sports skriver kan han jo faktisk minne om Sami Hyypia med sitt høye nærvær på fotballbanen? Hva mener du?
Men Rafa Benitez skal ha andre spillere i kikkerten også. I følge TribalFootball skal den spanske avisa DiarioSport melde at Rafa Benitez planlegger et bud på Real Mallorcas midtbanespiller Juan Arango. Arango kan spille både på vingen og sentralt på midtbanen.
Liverpool skal ha hatt speidere på plass for å se ham da Real Mallorca spilte mot Oasasuna denne uka. Han er opprinnelig fra Venesuela, men har spansk pass, har spilt 19 kamper for klubben sin denne sesongen og har scoret seks mål.
The Mirror gir mer mat til spekulasjonene om at Rafa Benitez vil få sparken fra Liverpool, seinest til sommeren. Deres artikkel har tittelen "Rafa looks doomed" og avisa mener 1-1-kampen mot Wigan kan ha vært en av dråpene som er i ferd med å få begeret til å renne over for Hicks og Gillette.

Våre eiere skal allerede være nokså lite imponert over hans holdning mot dem, og den senere tiden har også Rafa kommet med flere indirekte spark mot dem. Som f.eks. da han sa at vi trenger å kjøpe flere dyre spillere som Torres. Og avisa spekulerer i om det blir lite penger på Benitez nå, siden han - igjen i følge avisa - antagelig vil forsvinne til sommeren.

No comments:

Post a Comment