Sunday, January 20, 2008

City-talenter til Liverpool?

Nytt ungt Manchester City-talent linkes til Anfield. Rafa tvunget til å selge Momo? Fet fortjeneste for amerikanerne?

I følge Sportingo hevder i dag flere britiske medier at Liverpool vil raide Mancester City for to store talenter. Vi har tidligere blitt linket til midtbanespiller Michael Johnson, men nå hevdes det at vi også skal være klare for å legge inn et bud på Stephen Ireland. Det går imidlertid ikke fram om dette er en spekulasjon for januarvinduet eller sommeren.

Ireland spiller for det irske landslaget og City-sjef Sven Göran Eriksson hevder fortsatt hardnakket at han ikke vil selge noen.

- På lik linje med alle talenter fra vårt akademi ønsker vi ikke at de skal selges - Stephen har vært innvolvert i nesten alle kamper denne sesongen, sier Eriksson.

Og det virker noe merkelig om dette skulle skje nå i januar, all den tid det kommer meldinger om at Rafa må selge for å finansiere kjøpet av Martin Skrtel.

I følge TribalFootball hevder nemlig The Mail on Sunday at Rafa Benitez har fått beskjed av eierne om å finne en kjøper til Momo Sissoko for å finansiere Skrtel-kjøpet. Amerikanerne skal ha gitt grønt lys for dette kjøpet i den tro at Sissoko ville gå til Juventus for £10m.

Denne handelen ble det imidlertid ikke noe av og nå har Benitez fått kniven på strupen for å selge Sissoko mens han er på jobb for Mali i Afrikamesterskapet.

Den samme avisa - altså The Mail on Sunday, hevder også at våre amerikanske eiere vil bli tilbudt en fet gevinst på £50m om de velger å selge klubben til Mohammed bin Rashid al-Maktoum og Dubai International Capital (DIC) nå.

I følge avisa kom det i går et bud på bordet som er på £400m - som altså gir Hicks og Gillett en fortjeneste på hele £50m. Noe som i følge avisa vil forarge Liverpoolsupporterne enda mer enn med den nåværende situasjonen.

På den annen side kan det bety at sjeikene har så lyst på klubben at de blar opp det som skal til for å få det til fort. Og om det er tilfelle vil det jo være positivt for klubben - med en eier som har langt mer penger i lommene enn texanerne. Og kanskje det vil føre oss inn i en annen finansiell æra?

No comments:

Post a Comment