Wednesday, January 2, 2008

Liverpool - Wigan 1-1

Onsdag var det duket for et overraskende comeback for Jermaine Pennant da vi tok imot Wigan på Anfield. Men det skulle bli flere overraskelser.

Wigan har aldri slått Liverpool, mens lagets nye manager Steve Bruce aldri har tapt mot Rafa Benitez som manager. Håpet var at det var tid for å endre på dette en frossen kveld på Merseyside. Og med 13 poeng opp til Arsenal, riktig nok med to kamper til gode, var det kun seier som var godt nok for våre røde helter.

I tillegg ble det gjort en nokså uvant vri i den offensive delen av laget, der Fernando Torres startet alene på topp, med Steven Gerrard som hengende spiss bak seg.

Den første delen av kampen var relativt hendelsesløs og uten det alt for store tempoet. Men Liverpool eide ballen mye og i det 14. minutt kommer Torres og Gerrard i fellesskap til en stor sjanse. Men Torres pådrar seg frispark når han gir Wigans ex-Brann-spiller Scharner en liten dytt.

Etter hvert ble også Liverpool-presset stadig større mot Wigan-målet og i det 21. minuttet samarbeider Javier Mascherano og Torres godt i et veggspill som skapte en farlig sjanse.
Det ble naturlig nok spill mot ett mål på Anfield i perioder og Torres skapte mye framover sammen med en overraskende livlig Jermain Pennant.

Da de første 45 minuttene var i ferd med å renne ut var det utrolig stille på Anfield. Og det var også lite å rope hurra for av effektivitet i 1. omgang.

Allerede etter 2. minutter av spill mot The Kop skaper Pennant og Harry Kewell en farlig situasjon, men det ender med en corner som ikke resulterer i noe. Men endelig, i det 48. minutt scorer Torres etter et flott gjennomspill av Gerrard, som fikk hjelp av Steve Finnan til å bryte ned Wigan-forsvaret. Med andre ord en strålende åpning av andre omgang og endelig synger The Kop igjen.

Og etter hvert som 2. omgang går videre er det lett å se at dette er to lag fra forskjellige ender av Premier League-tabellen - Wigan nærmere bunnen enn Liverpool er toppen akkurat nå. Men vi vet jo hvordan våre gutter liker å gjøre det spennende for oss, og en 1-0 ledelse er aldri nok til å føle seg trygg på seier.

I det 73. minutt kommer Yossi Benayoun inn til fordel for Kewell, rett etter at han hadde hatt et flott langskudd som såvidt skrubbet toppen av målet foran The Kop.

Men i det 79. minutt får vi oss en stor kalddusj da Wigans Titus Bramble reduserer etter fomling i Liverpool-forsvaret. Og dermed var den sjøre 1-0-ledelsen blitt redusert til 1-1. Noe som førte til at Rafa Benitez straks gjorde klar Peter Crouch til å komme inn fra benken. Men med snaut ti minutter igjen å spille var det vanskelig å håpe på seier.

Etter 83. minutter kom Crouch inn til fordel for Mascherano, og straks etterpå så det også ut til at Dirk Kuyt skulle komme på for å satse alt framover i en kamp vi ikke hadde råd til å tape. Og i det 85. minutt erstattet han Pennant.

Men det var Wiganfansen som sang høyest da det ble annonsert tre minutter tillegg i tiden. Og det var de som hadde mest grunn til å være fornøyd da kampen var over. For å spille uavgjort mot bunnlaget Wigan nå var et slag i trynet på alle oss røde.

Se Torres' mål her:

Laget som startet: Reina, Finnan, Arbeloa, Carragher, Aurelio, Pennant, Alonso, Mascherano, Kewell, Gerrard, Torres.

Benken: Itandje, Riise, Benayoun, Crouch, Kuyt.